Gianni Crețu, numit antrenor la deținătoarea Ligii Campionilor la volei!

Ultima actualizare:

    Gianni Crețu a antrenat Estonia cinci aniFOTO: EPA
Gianni Crețu a antrenat Estonia cinci aniFOTO: EPA

Gianni Crețu (52 de ani) e cel mai valoros antrenor român de volei al ultimului deceniu, iar ultima mutare vine să confirme acest lucru: a fost numit antrenor principal la deținătoarea Ligii Campionilor, echipa poloneză Zaksa Kędzierzyn-Koźle!

Zvonuri despre numirea românului pe banca celei mai puternice echipe a Europei au apărut încă de luna trecută, când sârbul Nikola Grbic, cel care a cucerit Liga Campionilor, a anunțat că pleacă pentru a prelua Perugia. Numirea oficială a venit marți, când Gianni a fost anunțat ca antrenor principal printr-o conferință de presă în timpul căreia a semnat și contractul oficial. „Sunt foarte fericit că sunt sunt aici. E o echipă cu adevărat puternică, trebuie să recunosc că am urmărit-o pentru mulți ani. Pentru mine, să mă alătur unei formații de valoarea celor de la Zaksa înseamnă o mare provocare. Sunt sigur că și în viitorul sezon vom fi foarte motivați să repetăm succesele sezonului trecut”, a declarat la conferința de presă Crețu.

Zaksa Kędzierzyn-Koźle este campioana campioanei mondiale – Polonia a cucerit ultimele două titluri supreme – și e prima formație din această țară care a reușit să câștige cel mai important trofeu continental inter-cluburi. A reușit asta la începutul lunii mai, când s-a impus cu 3-1 în fața echipei italiene Trentino.

Gianni Crețu e unul dintre cei mai bine cotați tehnicieni din voleiul european. A mai antrenat în Polonia pe AZS Olsztyn (2010/ 2011), Cuprum Lubin (2014-2017) și Resovia Rzeszov (2018/2019), cu care a ajuns în semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor. În Rusia, cel mai puternic campionat al lumii, a antrenat pe Belogorie Belgorod (2017/2018) și pe Kuzbas Kemerovo (2019/ 2020), cu care a cucerit Supercupa Rusiei, s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor și a luat bronzul în campionat. A antrenat 5 ani naționala Estoniei, fiind desemnat de două ori cel mai bun antrenor din toate sporturile în această țară.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net