Gimnasta-record Simone Biles a ajuns la 21 de medalii la CM

Ultima actualizare:

    Simone Biles a câștigat a 21-a medalie la CM de gimnasticăFoto: EPA-EFE
Simone Biles a câștigat a 21-a medalie la CM de gimnasticăFoto: EPA-EFE

Simone Biles a cucerit titlul mondial cu echipa SUA, bifând a 21-a medalie la CM. Cum va mai participa la alte cinci finale, la Stuttgart, americanca are mari șanse să depășească recordul lui Vitali Scerbo (23 de medalii la Mondiale).

Statele Unite ale Americii au dominat concursul pe echipe, ocupând locul 1 (172,33 puncte) și devansând Rusia (166,529p) și Italia (164,796p). Cu acest prilej, Simone Biles (21 ani) a cucerit a 15-a medalie de aur la Mondiale, fiind cea mai titrată gimnastă din istorie. Ea l-a depășit la acest capitol pe Vitali Scerbo, care a obținut 12 titluri supreme. Totodată, vedeta echipei SUA are mari șanse să-l depășească pe belarus la numărul de clasări pe podiumul CM (are 21), urmând a concura în finalele de  la individual compus (astăzi), sărituri, paralele (12 octombrie), sol și bârnă (13 octombrie). Simone Biles nu este, însă, la primul record din carieră. La Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016, ea a câștigat titlul olimpic la individual, cu echipa, la sol și sărituri. Astfel, ea a devenit a patra gimnastă din istorie cu patru clasări pe locul 1 la o singură ediție a JO, după Larissa Latynina (URSS / 1956), Vera Caslavska (Cehoslovacia / 1968) Ecaterina Szaba (România / 1984). 

SUA a egalat România

Grație evoluțiilor lui Simone Biles, Jade Carey, Kara Eaker, Sunisa Lee, Grace McCallum, SUA a cucerit al 7-lea titlu mondial pe echipe, la feminin, din istoria gimnasticii, egalând astfel România, însă fiind încă la distanță de URSS/Rusia, care are un total de 11.  În calificările concursului pe echipe, la feminin, țara noastră a ocupat locul 22, ratând nu numai finala CM, ci și participarea la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net