Guvernul a decis! Doar handbalistele rămân cu primele mărite!

Ultima actualizare:

    Gimnaştii au fost nemulţumiţi de tratamentul preferenţial oferit de conducători lui Neagu şi compania Foto: AFP
Gimnaştii au fost nemulţumiţi de tratamentul preferenţial oferit de conducători lui Neagu şi compania Foto: AFP

Naţionala României de Handbal a făcut o figură extraordinară la Campionatul Mondiale din Danemarca, de unde s-a întors cu medalia de bronz, iar fetele trebuoiau să primească în jur de 4.000 de euro de fiecare.

Sesizând oportunitatea de a obţine ceva imagine din această performanţă sportivă, noul Guvern al României a decis triplarea acestor bonusuri de performanţă, care într-adevăr erau cam mici pentru performanţa obţinută. Astfel, Neagu şi compania au ajuns să primească până la urmă în jur de 12.000 de euro, fapt care le-a bucurat pe handbaliste, dar i-a nemulţumit pe ceilalţi sportivi români medaliaţi în 2015 la Campionatel Mondiale şi Europene. Gimnastul Marian Drăgulescu, unul dintre cei mai mari campioni ai lumii, a fost cel mai vehement şi a cerut şi el din partea prim-ministrului Cioloş suplimentarea premiilor. Pe bună dreptate, o medalie de bronz în handbal nu poate valora mai mult decât un aur în gimanstică, dar cum fostul Guvern Ponta a decis o sumă, Dacian Ciolos n-are de gând s-o modifice. Astfe, deşi ameninţaţi cu proteste, guvernanţii au răspuns nemulţumiţilor că măririle nu se aplică retroactiv şi rămâne cum s-a stabilit: doar gimnastele vor avea parte de această clemenţă.

"A fost un simplu gest de normalitate, am premiat un sport de echipă, în România suferă sporturile de echipă. La individual, acei medaliați iau premii și de la cluburi, la handbal nu este așa. Este regretabilă atitudinea asta revendicativă a domnului Drăgulescu, pe care îl respectăm, dar discursul său a degenerat.

Nu vom reveni și nu va exista o altă majorare sau altă premiere, este un subiect închis. Mi se pare o lipsă de solidaritate deplasată din partea domnului Drăgulescu. Eu pot să vă asigur că pe viitor vom căuta soluții pentru mărirea premiilor, dar nu vom reveni asupra celor deja acordate", a transmis Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al premierului Dacian Cioloş, conform Dolce.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net