Halep, favorita nr. 3 la Wimbledon

Ultima actualizare:

    Simona Halep le-a prezentat românilor placheta primită  la Roland Garros  pentru disputarea finalei (FOTO: Marian Iliescu)
Simona Halep le-a prezentat românilor placheta primită la Roland Garros pentru disputarea finalei (FOTO: Marian Iliescu)

Finalistă la Roland Garros, Simona Halep a fost primită duminică seara ca o adevărată campioană la revenirea în ţară. Peste două săptămâni, ea va juca la Wimbledon, acolo unde va fi cap de serie 3.

De ieri, Simona Halep ocupă cea mai înaltă poziţie din carieră şi din istoria tenisului feminin românesc: 3. Ea va rămâne pe acest loc cel puţin două săptămâni, adică până la începutul turneului de la Wimbledon, care va debuta la 23 iunie, la Londra. Ceea ce înseamnă că Simona va fi a treia favorită a turneului de Grand Slam, o nouă premieră în istoria tenisului feminin românesc.

În ceea ce priveşte programul Simonei în acest început de vară, lucrurile sunt simple: în această săptămână va fi acasă, la Constanţa, alături de familie şi prieteni.

Probabil se va antrena foarte puţin. Apoi, vineri, va pleca spre Olanda, unde va încerca să îşi apere titlul de la Hertogenbosch, acesta urmând să fie primul ei turneu pe iarbă din acest sezon. După care va merge la Wimbledon. În fine, după acest turneu de tradiţie, ea va veni la Bucureşti, unde va fi principala favorită a ediţiei inaugurale a turneului WTA de 250.000 de euro care va începe la 5 iulie.

După parcursul de excepţie avut la Grand Slam-ul parizian, Simona Halep a fost recompensată cu un premiu de 825.000 de euro (circa 1.127.000 de dolari), totalizând în carieră 4,56 milioane de dolari (2,52 de milioane de dolari numai în primele cinci luni ale anului 2014). Cu această sumă, ea a urcat pe locul doi în clasamentul „all time" al premiilor brute obţinute de jucătorii români de tenis în istorie. Liderul clasamentului câştigurilor este Andrei Pavel, jucător retras din activitate, care a strâns 5,225 de milioane de dolari.

Pe Dolce-Sport.ro vedeti ce distinctie a primit Simona Halep

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net