Halep poate trece de 9.000.000 $ în august

Ultima actualizare:

    Anul acesta,  Simona Halep  a câştigat doar  din tenis 2.290.765  de dolari Foto: AP
Anul acesta, Simona Halep a câştigat doar din tenis 2.290.765 de dolari Foto: AP

Simona Halep revine în competiţie după mai bine de o lună de absenţă. La Toronto ea ar putea sparge o nouă barieră în privinţa câştigurilor: ar putea trece de 9 milioane de dolari obţinuţi în carieră.

De la eliminarea prematură de la Wimbledon, unde a pierdut în primul tur, Simona Halep a fost doar cel mult spectatoare la turneele de tenis. Ea şi-a luat o pauză de aproape 10 zile în care s-a rupt total de sportul care a consacrat-o şi pe care îl iubeşte, după care a reluat antrenamentele. Pe ciment, deoarece aceasta e suprafaţa pe care, de luni încolo, va juca în circuitul de turnee nord-american. Primul va fi cel de la Toronto, unde Simona a cerut şi a primit un wild-card – ea nu se înscrisese în termenul limită prevăzut de WTA. La competiţia care se va desfăşura săptămâna viitoare în Canada, Simona va fi cap de serie numărul 3 şi, dacă va ajunge în finală, va depăşi o barieră incredibilă pentru un român la nivelul câştigurilor. Ea are acum câştigaţi doar din tenis 8.850.173 de dolari şi dacă va ajunge în finală va primi 238.200 de dolari, ceea ce înseamnă că va trece de 9 milioane de dolari! 

Românca va fi cap de serie numărul 3

Apoi, mergând cu gândul şi calculele mai departe, e de aşteptat ca la finalul celor 4 turnee la care a anunţat că va participa în continuare (Toronto, Cincinnati, New Haven şi US Open) Halep să treacă lejer de 10 milioane de dolari, o premieră pentru sportul românesc.

În ceea ce priveşte situaţia în clasamentul mondial, Simona Halep va începe şi săptămâna viitoare pe locul 3 în lume. Apoi, în funcţie de rezutatele pe care le va înregistra ea, dar şi de fazele în care vor ajunge Petra Kvitova, Caroline Wozniacki sau celelalte urmăritoare ale ei, Simona ar putea urca, staţiona sau coborî de pe podium. 

Turneele Simonei Halep în luna august

  • Toronto (10 - 16 august)
  • Cincinnati (17 – 23 august)
  • New Haven (23 – 29 august)
  • US Open (31 august – 13 septembrie)
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net