Halep şi Bouchard au «crescut» împreună, s-au «prăbuşit» împreună

Ultima actualizare:

    Simona Halep şi Eugenie Bouchard  nici nu anticipau anul trecut, când  intrau pe teren pentru a juca semifinala  la Wimbledon, ce vară de coşmar  avea să le aştepte în 2015Foto: Guliver / Gettyimages
Simona Halep şi Eugenie Bouchard nici nu anticipau anul trecut, când intrau pe teren pentru a juca semifinala la Wimbledon, ce vară de coşmar avea să le aştepte în 2015Foto: Guliver / Gettyimages

Anul trecut, Simona Halep şi canadianca Eugenie Bouchard erau adversare în semifinala de la Wimbledon şi toată lumea vorbea despre ele ca despre viitoarele stele ale tenisului mondial. Acum, ambele sunt în picaj, iar căderea şi ascensiunea lor au mai multe puncte comune.

Culmea e că pe cele două jucătoare le leagă mai multe decât semifinala de anul trecut şi forma proastă de acum. Nu multă lume ştie că atât Simona, cât şi Eugenie au cucerit primul titlu WTA din carieră în acelaşi loc, la Nurnberg. Românca în 2013, iar canadianca în 2014. Apoi, ambele au schimbat antrenorul după ce au parcurs cel mai bun an din carieră, în care au ajuns pe locurile 2 (Simona Halep), respectiv 5 (Eugenie Bouchard).

Aici însă lucrurile diferă puţin: spre deosebire de canadiancă, Simona a fost cea care şi-a concediat antrenorul, pe belgianul Wim Fissete, cel sub îndrumarea căruia câştigase două titluri WTA, dar jucase şi finalele de la Roland Garros şi Turneul Campioanelor, precum şi semifinala de la Wimbledon. Apoi, invocând o diferenţă de viziune, Simona (23 de ani) l-a concediat prin SMS pe belgian, luându-l ca antrenor pe Victor Ioniţă, alături de care a cucerit 3 titluri în 2015. Apoi, a început declinul, iar sarabanda antrenorilor a continuat, înaintea turneului de la Londra ea încheind colaborarea şi cu acesta.În ceea ce o priveşte pe Bouchard (21 de ani), şi declinul acesteia a apărut după un eveniment legat de antrenor. În noiembrie anul trecut, Nick Saviano, cel care a pregătit-o de când avea 12 ani, a anunţat că nu o va mai antrena. În lipsă de soluţii, s-a pregătit de capul ei până în februarie, când a semnat cu fostul tehnician al Victoriei Azarenka, Sam Sumyk. A început astfel una dintre cele mai slabe colaborări din circuitul profesionist, de atunci ea câştigând doar patru meciuri.Acum, în urma rezultatelor de la Wimbledon – ambele au fost eliminate în primul tur – atât Simona, cât şi Bouchard vor pierde puncte importante şi, evident, vor coborî în clasament. În cazul româncei căderea nu e atât de dramatică, ea având trei titluri cucerite în acest an (Shenzhen, Dubai şi Indian Wells), care compensează oarecum pierderile de la Roland Garros şi Wimbledon. Aşa că în cel mai rău caz va pica de pe locul 3 pe 6. Cu totul altfel stau lucrurile în cazul canadiencei. Aceasta ocupa locul 12 în lume înaintea turneului londonez, iar după încheierea Wimbledonului va fi undeva între poziţiile 25 şi 31.

Anul trecut au jucat semifinala la Wimbledon


    Eugenie Bouchard şi Simona Halep Foto: Guliver / Gettyimages
Eugenie Bouchard şi Simona Halep Foto: Guliver / Gettyimages

În 2014, turneul de la Wimbledon programa o semifinală-surpriză: Simona Halep – Eugenie Bouchard. Din păcate, puţin accidentată, românca nu a putut bifa a doua finală consecutivă de Grand Slam (cu o lună înainte pierduse în ultimul act la Roland Garros în faţa Sharapovei), astfel că Bouchard s-a impus cu scorul de 7-6, 6-2. Ea urma să piardă finala în faţa Petrei Kvitova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net