Handbaliștii de la Dinamo au evitat capcana portugheză

Ultima actualizare:

    Hugo Descat a ajuns la 23 de goluri în această ediție a Ligii CampionilorFoto: EPA
Hugo Descat a ajuns la 23 de goluri în această ediție a Ligii CampionilorFoto: EPA

Echipa masculină de handbal Dinamo București a devenit favorită la calificarea în ”optimile” Ligii Campionilor la handbal după 31-32 cu Sporting, la Lisabona

Bucureștenii au făcut un joc foarte bun pe terenul unei formații cu o cotă mai bună în Europa. Ei au condus în primul mitan și le-a lipsit o secundă să scoată un egal.Evoluția lui Dinamo a fost influențată în mod pozitiv, în atac, de Amine Bannour. Revenit pe teren într-un meci de Liga Campionilor după aproape trei luni, tunisianul a înscris 6 goluri. Tot atât cât a reușit și Hugo Descat, francezul care va pleca din vară la Montpellier. Celelalte goluri ale formației noastre au fost marcate de Negru (4), Szasz (3), Şandru (3),  Komogorov (3), Alouini (2), Zulfic (2), Gavriloaia (1) și Mouasavi (1), în timp ce de la gazde s-a remarcat Nikcevic, cu 11 reuşite. Legitimat la Sporting, internaţionalul român Valentin Ghionea a înscris două goluri.

Bucureștenii se bazează pe fani

Acest eșec la limită face ca Dinamo să devină favorită la calificarea în optimile de finală ale competiției. Ceea ce ar reprezenta o nouă premieră pentru echipele de la noi în noul format al Ligii Campionilor. Oamenii lui Ștefan Constantin au două variante de calificare: fie să câștige la o diferență de cel puțin două goluri, fie să se impună la limită cu condiția ca Sporting să nu înscrie mai mult de 31 de goluri. Un atu pentru Dinamo va fi și prezența suporterilor, aceștia fiind cunoscuți pentru modul vulcanic în care își încurajează favoriții. De altfel, un grup de fani au fost prezenți și la Lisabona, portughezii apreciind modul în care s-au comportat aceștia. Manşa retur a disputei Dinamo – Sporting este programat în Sala Polivalentă a clubului bucureștean, în 28 februarie. Ea va fi transmisă în direct de Digi Sport și Telekom Sport. Câştigătoarea acestei confruntări va înfrunta echipa clasată pe locul doi în Grupa A, Telekom Veszprem (Ungaria) sau Vardar Skopje (Macedonia), în optimile de finală ale Ligii Campionilor.În cealaltă ”dublă” a barajului de calificare în optimile de finală, Orlen Wisla Plock a pierdut (22-26), acasă, cu Silkeborg, returul fiind programat în 3 martie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net