Harold Mayot spune că s-a infectat cu Covid-19 în China

Ultima actualizare:

    Harold Mayot a câștigat ediția 2020 a Australian Open la junioriFoto: Guliver / GettyImages
Harold Mayot a câștigat ediția 2020 a Australian Open la junioriFoto: Guliver / GettyImages

Jucătorul de tenis Harold Mayot (18 ani) a declarat în site-ul lequipe.fr că s-a infectat cu noul coronavirus la Masters-ul juniorilor ce a avut loc anul trecut, în China. ”Nu m-am simțit niciodată atât de rău”, a spus tănărul.

Lider mondial la juniori, câștigător la Australian Open 2020 la această categorie de vârstă, Harold Mayot a pierdut (6-7, 6-4, 2-6) finala Masters-ului de la Chengdu, cu danezul Holger Rune, în 27 octombrie 2019. Iar la revenirea acasă, francezul a acuzat mari probleme de sănătate. ”Prima noapte a fost una de infern. M-am trezit pe la ora 3 dimineața. Am transpirat puternic. Am avut frisoane, dureri... Nu m-am mai simțit vreodată atât de rău. Timp de patru, cinci zile am respirat greu”, a declarat sportivul aflat acum pe locul 454 în clasamentul ATP. Mayot a fost operat la nas după câteva luni, iar doctorul său i-a spus atunci că s-a confruntat cu o gripă foarte puternică. În ultimul timp, s-a vehiculat tot mai mult ideea că primele cazuri ale epidemiei n-au apărut în decembrie 2019, ci cu câteva luni înainte. Într-un interviu acordat postului local Television Loire 7, în 25 martie trecut, Elodie Clouvel (31 de ani), campioană mondială la pentatlon modern, a istorisit ce a trăit după ce a fost în China, în octombrie anul trecut. ”Am fost la Wuhan pentru Jocurile Mondiale Militare, între 18 și 27 octombrie. Și când ne-am întors am fost mulți bolnavi. Valentin (n.a. - Belaud, multiplu campion mondial la pentatlon modern) a lipsit trei zile de la antrenament. Și eu am fost bolnavă. Am vorbit recent cu un doctor militar care ne-a însoțit acolo și mi-a spus că el crede că mulți am avut Covid-19”. Contactată ulterior de cotidianul ”Le Parisien”, sportiva a refuzat să reia ideea exprimată cu o lună în urmă. Iar tăcerea sa a fost pusă pe seama faptului că este cadru militar.  Deunăzi, Ministerul Apărării din Franța a respins ipoteza unei contaminări cu noul coronavirus în cursul Jocurilor Militare Mondiale (JMM) de vară.

Potrivit aceleiași surse, ar mai fi existat astfel de cazuri și printre sportivii din Suedia și din Luxemburg. Iar un oficial din China i-ar fi acuzat pe americani că ar fi adus... virusul la Wuhan cu delegația ce a participat la Jocurile Mondiale Militare.  Ipoteza aceasta a fost preluată şi pe reţele de socializare chineze - unde are loc un adevărat război al informaţiilor. Astfel, ciclista americană Maatje Benassi a fost acuzată în acest sens. Ea fost testată, în urma acestor presiuni, iar testul s-a dovedit negativ.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net