Horia Tecău: «Pavel şi Trifu sunt mentorii mei»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Proaspăt câştigător al turneului de la Bastad (Suedia), în proba de dublu, Horia Tecău (25 de ani) şi-a trecut în cont al patrulea titlu ATP, toate câştigate anul acesta.

Ultimele trei le-a obţinut cu partenerul său, suedezul Robert Lindstedt (33 de ani). După această performanţă, cei doi au urcat până pe locul 6 în topul celor mai bune perechi din acest an, având şanse şanse reale să obţină calificarea la Turneul Campionilor (21-28 noiembrie) de la Londra, care va aduna la start cei mai buni opt jucători de simplu şi cele mai bune opt cupluri ale sezonului.

„Ţinta noastră rămâne Turneul Campionilor, dar e devreme să vorbim despre acesta. Mai sunt destule turnee importante, patru Master Series, un Grand Slam la US Open, cu multe puncte puse în joc. Vom încerca să jucăm cu aceeaşi atitudine, trebuie să rămânem modeşti şi să luăm fiecare competiţie în serios", ne-a declarat Tecău (24 ATP la dublu), care a venit, ieri, în ţară.

Cu şapte finale la activ, constănţeanul a învăţat să se pregătească singur.

Iulie - victorie la Bastad (Suedia). Aprilie - victorie la Casablanca (Maroc)

simeon stalpnicul png

„Nu am un antrenor care să vină cu mine la turnee sau care să-mi facă un program. Singurul care mă mai însoţeşte este preparatorul fizic, Ionuţ Gavrilă. Restul indicaţiilor le primesc de la Andrei Pavel şi Gabi Trifu, cu care vorbesc foarte des. Ei sunt mentorii mei cu care mă sfătuiesc înainte şi după meciuri şi îmi mai dau indicaţii", a spus Horia, care, faţă de anul trecut, a căpătat mai multă încredere pe teren, are o formă fizică mai bună, o experienţă mai mare şi un partener de joc mult mai matur.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net