I-am bătut deja pe polonezi, dar la pariuri! Urmează şi fotbalul?

Ultima actualizare:
Aleš Dobeš a lăsat Fortuna Bet pentru un rival zonal
Aleš Dobeš a lăsat Fortuna Bet pentru un rival zonal

România joacă sâmbătă, la Varşovia, un meci crucial pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2018, dar până să invadăm Polonia la fotbal, o vom face la pariuri. Asta pentru că cea mai mare casă românească de profil a intrat pe piaţa "leşilor" şi le-a "furat" şi cei mai buni oameni!

Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, se va lansa pe piața online și offline din Polonia până la sfârșitul acestui an. Pentru a-și pregăti mutarea, compania românească a recrutat o întreagă echipă de seniori de la un operator rival din Polonia, începând cu directorul executiv, Aleš Dobeš și cu directorul de marketing online, Antonin Laš. Cei doi manageri, foști angajați ai Fortuna, s-au mutat cu arme și bagaje la Superbet Polonia și vor ocupa funcția de CEO, respectiv Director Operațional. Pe lângă alți seniori recrutați de la Fortuna în echipa Superbet la începutul acestui an se numără și directorul de pariuri, Maciej Nowak.

Noile recrutări fac parte din strategia de extindere internațională a companiei românești care a ajuns la o rețea offline de 600 de agenții pe piața locală. Recent, Superbet l-a adus în echipa sa și pe fostul director pe tehnologie al William Hill, Finbarr Joy. Acesta se alătură foștilor colegi, Jamie Hart și Peter Morgan, care au bătut palma încă din februarie cu fondatorul și CEO Superbet, Sacha Dragic.  Noua echipă de manageri este completată de Ben Gross. "Furat" de la bet365, cea mai mare companie de pariuri sportive online din lume, cu venituri de aproape 2 miliarde de lire sterline, Gross va superviza ceea ce poate fi numit "creierul" unei companii de pariuri sportive, anume departamentul care gândește algoritmii după care sunt stabilite cotele.


    Aleš Dobeš a lăsat Fortuna Bet pentru un rival zonalFoto Click!
Aleš Dobeš a lăsat Fortuna Bet pentru un rival zonalFoto Click!

În Polonia, Superbet speră să deschidă între 100 și 150 de agenții până la sfârșitul anului, pentru ca până la Campionatul mondial din 2018 să ajungă la 250 de locații, potrivit declarațiilor făcute de Dobeš pentru revista de specialitate EGR. În partea a doua a anului, Superbet va lua și licența pentru operațiunile online pe piața poloneză.

"Piața online din Polonia pentru pariuri sportive are un potențial mare. Înainte de schimbările legislative piața internă valora circa 335 de milioane de euro, în timp ce piața generată de operatorii externi, în special online, ajunsese la 1,43 de miliarde de euro. Odată cu plecarea operatorilor internaționali din Polonia piața locală a crescut cu peste 100%", explică același Dobeš.

Urmează Cehia!?

Decizia de a pleca de la Fortuna în favoarea Superbet a fost simplă, mărturisește Dobes – "împărtășesc aceeași viziune de business cu Sacha (Dragic – n.r.) în ceea ce privește dezvoltarea pieței poloneze de profil." Pe lângă Polonia, Superbet vizează și alte piețe vecine (Cehia), dar și vest-europene, după ce și-a deschis deja filiale în Marea Britanie și Gibraltar.

Din 2015, România are o legislație strictă aplicabilă jocurilor de noroc online, ceea ce a dus la o bună reglementare a pieței și, în consecință, la deschiderea acesteia. Conform informațiilor de pe site-ul ONJN, în prezent activează 32 operatori de pariuri tradiționali si 19 online.

În ţări cu tradiție în pariurile sportive precum Marea Britanie, industria de gaming generează peste 5,4 mld. lire sterline anual, fiind totodată și unul dintre cei mai mari contributori la economia britanică.

În România, peste un milion de români pariază în mod constant. Se pariază pe fotbal, tenis, box, hochei, curse de câini, dar şi pe loterii la minut. Încasările la bugetul de stat de la operatorii economici autorizaţi în domeniul jocurilor de noroc din România au ajuns, în 2015, la aproape 270 de milioane de euro, potrivit singurelor cifre oficiale oferite de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net