Incredibil! Federaţia Internaţională de Canoe a suspendat echipa României în urma cazurilor de dopaj

Ultima actualizare:

    Leonid Carp
Leonid Carp

Federaţia Internaţională de Canoe (ICF) a anunţat că a suspendat cu efect imediat pentru un an din toate competiţiile, inclusiv Jocurile Olimpice, echipa României din cauza dopajului sistematic.

Decizia a fost luată în şedinţa Comitetului Executiv al ICF de miercuri, de la Cracovia (Polonia).

Conform comunicatului ICF, dovezile arată că există un dopaj sistematic în echipa României, după ce 11 sportivi au fost depistaţi pozitiv cu meldonium la controalele efectuate în afara competiţiilor începând cu luna aprilie.

ICF precizează că deciziile privind sancţiunile individuale ale sportivilor vor fi luate de Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD).

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Canoe, Jose Perurena, s-a declarat dezamăgit de faptul că s-a ajuns în acest punct: "Acesta este un mesaj clar că ICF are o atitudine de toleranţă zero în privinţa trişorilor şi că vom face tot ce depinde de noi pentru a-i elimina. Sunt dezamăgit că am ajuns în acest punct, dar sunt sigur că acţiunile noastre rapide vor fi un factor de descurajare a dopajului".

În ultimele luni s-au înregistrat mai multe cazuri de dopaj în rândurile sportivilor români, majoritatea cu meldonium. La kaiac-canoe s-au înregistrat următoarele cazuri de dopaj: Liviu Dumitrescu, Leonid Carp, Ştefan Strat (canoe), Elena Meroniac, Petruş Gavrilă, Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu, Ionuţ Mitrea şi Constantin Mironescu (kaiac).

Între timp, Agenţia Naţională Anti-Doping le-a ridicat suspendarea sportivilor Leonid Carp şi Ştefan Strat.

La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro urmau să participe şase români în probele de kaiac-canoe. Aceştia erau următorii: Valentin Cameneschi, Aurelian Mădălin Ciocan, Cosmin Lulciuc, Răzvan Oltean – (kaiac 4 - 1.000 m), Iuliana Andreea Ţăran, Irina Lauric (kaiac 2 - 500 m).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net