Ivan Patzaichin și soția lui, Georgiana, o iubire de 46 de ani. «Dacă aș mai trăi o viață, tot pe el l-aș alege»

Ultima actualizare:

    Georgiana și Ivan Patzaichin au avut o relație de 46 de aniFoto: arhivă personală / femeide10.ro
Georgiana și Ivan Patzaichin au avut o relație de 46 de aniFoto: arhivă personală / femeide10.ro

Vestea morții lui Ivan Patzaichin a îndoliat nu numai lumea sportului, ci întreaga Românie, însă nimeni nu resimte mai tare pierderea campionului ca familia sa, soția Georgina și fiica Ivona. Pe Georgiana, Ivan Patzaichin a cunoscut-o în urmă cu 46 de ani, la Snagov, și din momentul în care a văzut-o, a știut că îi este sortită.

Ivan Patzaichin, despre momentul în care a văzut-o pe cea care i-a devenit soție: “Eram timid, dar am sărit ca un arc”

„Era prin ’75, îmi făceam de lucru la mașină. Nu de alta, dar era 23 August, aveam liber și, cum eram un tinerel cumințel, nu găsisem altceva mai bun de făcut. Așa cum eram, băgat cu totul sub mașină, văd, la un moment dat, o pereche de picioare înfipte bine pe tocuri. Erau cele mai lungi picioare pe care le văzusem vreodată. Nu se mai terminau… Timid, timid, dar am sărit ca un arc. M-am dus imediat după ea, după stăpâna picioarelor, am încercat să intru în vorbă… Nimic, m-a pus imediat la punct. N-am renunțat însă, am luat-o pe ocolite. De când am văzut-o prima dată, n-am mai avut liniște. M-am interesat pe la colegele ei și, cu chiu cu vai, prin intermediari, am invitat-o la o cafea de ziua mea, pe 26 noiembrie. A fost de ajuns. Anul următor, în februarie, eram deja căsătoriţi! A fost, cred eu, dragoste la prima vedere”, mărturisea Ivan Patzaichin, pentru oamenidepoveste.ro, într-unul dintre puținele momente în care a lăsat să se vadă dincolo de viața sportivă.

Citește și: Scurt și sfâșietor. Mesajul familiei lui Ivan Patzaichin după moartea sportivului

Ivan Patzaichin a cerut-o rapid de soție pe Georgiana


    Decembrie 1977. Crăciunul în familia PatzaichinFoto: arhivă personală / femeide10.ro
Decembrie 1977. Crăciunul în familia PatzaichinFoto: arhivă personală / femeide10.ro

La rândul ei, și Georgiana a povestit, într-un interviu rar, sincer și emoționant, dat Marinei Almășan, despre iubirea ce a legat-o de Ivan Patzaichin. “Tot pe el l-aș alege”, e concluzia ce răzbate.

Începuturile relației au fost presărate cu multe tatonări din partea marelui canoist și încercări de a se echiva ale Georgianei, proaspăt înscrisă la Facultatea de de Farmacie. Frumoasa tânără cu ochi albaștri nu își dorea o legătură amoroasă cu un sportiv titrat, dar insistențele lui au avut rezultat: în 26 noiembrie, la trei luni de când s-au cunoscut, ploieșteanca Georgiana accepta să participe la petrecerea de ziua de naștere a lui Ivan, acordându-i astfel o șansă ce a dus la o iubire de poveste.

 “Grupul meu de prieteni a hotărât să petrecem 23 august (1975 - n.r.) la Snagov, pentru că, teoretic, baza nautică ar fi trebuit să fie goală, fără sportivi, iar prezența noastră acolo nu ar fi deranjat pe nimeni. Doar că, Ivan rămăsese în bază să meșterească ceva la eleganta lui limuzină argintie. Din acel moment, lucrurile s-au desfășurat amețitor de repede… M-a văzut, de undeva de sub mașina la care meșterea, m-a plăcut, și-a zis în minte că eu voi fi soția lui, a cerut coordonatele mele de la prieteni și a ținut legătura cu ei, pentru că eu am refuzat să-l cunosc mai mult decât la modul strângerii de mână. Idealul meu în viață nu erau sportivii, mai ales cei cu notorietate… Am început facultatea și, în câteva rânduri, Ivan m-a căutat, a complotat cu prietenii mei să ne întâlnim inopinat în diverse locuri, dar, de fiecare dată, am reușit să mă eschivez astfel încât să nu se simtă jignit de refuzul meu. Ne-am jucat de-a șoarecele și pisica până pe 26 noiembrie, când nu am mai scăpat și am răspuns invitației la ziua lui de naștere. Împlinea 26 de ani, vârsta marilor decizii pentru un bărbat… Acolo, în arealul lui și prin comparație cu ceilalți invitați, am reușit să-l cunosc mai bine și am decis să nu mai fiu atât de sălbatică, până la proba contrarie”, a dezvăluit aceasta în interviul de pe site-ul femeide10.ro.

Cererea în căsătorie a venit după doar câteva luni de relație, la petrecerea de Revelion care anunța anul 1976, cel al Olimpiadei de la Montreal, când Ivan și-a luat inima-n dinți și a întrebat-o pe iubita lui dacă vrea să-i devină soție. În 14 februarie, cei doi pășeau de mână de la Starea Civilă, uniți de același nume de familie și de o dragoste care nu s-a stins niciodată.


    Ivan Patzaichin și soția lui, 1 ianuarie 2020Foto: arhivă personală
Ivan Patzaichin și soția lui, 1 ianuarie 2020Foto: arhivă personală

Citește și: Lumea sportului, în doliu. Ivan Patzaichin a murit la 71 de ani, după o luptă cu o boală incurabilă

Fiica Ivona, “trofeul” vieții lui Ivan Patzaichin

La un an și ceva de la căsătorie, Georgiana a născut-o pe Ivona, cea mai mare binecuvântare a familiei Patzaichin. La auzul veștii că soția este însărcinată, campionul a lăcrimat de bucurie. 

Au urmat momente grele, luni și ani petrecuți departe unul de celălalt, situații dificil de gestionat pentru doi tineri îndrăgostiți și la început de căsnicie. Cu toate acestea, relația și dragostea lor au supraviețuit, motiv pentru care, în interviul citat, Georgiana a și mărturisit: “De-ar fi să mai trăiesc o viață, tot pe el l-aș alege!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net