Jo Jo Dan, boxerul care nu cedează niciodată

Ultima actualizare:

    Jo Jo Dan are  34 de victorii la  profesionişti  (18 KO) şi două  înfrângeri
Jo Jo Dan are 34 de victorii la profesionişti (18 KO) şi două înfrângeri

După ani de muncă titanică, de strâns din dinţi şi de reveniri miraculoase după accidentări ce pe alţii i-ar fi făcut să dea bir cu fugiţii din ring, Jo Jo Dan a luptat aseară pentru titlul mondial.

Jo Jo Dan a boxat sâmbătă, după închiderea ediţiei, contra englezului Kell Brook, pentru titlul mondial IBF la categoria semimijlocie. Este cea de-a treia şansă a boxerului de 34 de ani de a deveni campion al lumii la box profesionist. Primele două încercări ale românului au fost spulberate de turcul Selcuk Aydin, la versiunea WBC Silver. Ambele au fost foarte strânse, dar al doilea, disputat în 2011, a rămas în istoria sportului românesc. Pentru că boxerul român a luptat timp de 10 runde cu maxilarul fracturat! „Am fost surprins de o lovitură bună în repriza a doua. Ştiam că doctorul sau staff-ul meu ar fi oprit meciul dacă ar fi ştiut că am maxilarul fracturat, aşa că nu am zis nimic. Am refuzat să mi se scoată proteza după runda a doua, pentru că ştiam că nu aş mai fi putut-o pune la loc, iar meciul ar fi fost oprit”, a povestit în presa americană pugilistul român. El a mai adăugat: „Îmi împingeam maxilarul cu limba doar ca să pot respira. După meci, medicul nu putea crede cât de rău a fost fracturat maxilarul sau cum am putut boxa aproape tot meciul. Am avut două operaţii majore şi un an am stat în afara ringului”, a încheiat Jo Jo.

Bute, ultimul campion mondial

Jo Jo Dan avea aseară ocazia de a deveni al cincilea boxer român campion mondial la profesionişti. Cel mai recent a fost Lucian Bute, care şi-a pus de nu mai puţin de 9 ori în joc cu succes centura IBF la categoria supermijlocie. El a intrat în posesia titlului mondial la 19 octombrie 2007 şi l-a pierdut la 27 mai 2012, când a fost învins de Carl Froch. Înaintea lui Bute au mai fost campioni mondiali la box profesionist Mihai Leu, Leonard Doroftei şi Adrian Diaconu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net