Jo Jo Dan: „Vreau să fiu al cincilea român campion mondial“

Ultima actualizare:

La 29 de ani Jo Jo Dan visează să calce pe urmele lui Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute sau Adrian Diaconu şi să devină al cincilea român care cucereşte un titlu mondial în boxul profesionist. Victoria cu americanul Steve Forbes de vineri noapte l-a apropiat şi mai mult de un duel pentru centura WBC la categoria semimijlocie. „Rezultatele compatrioţilor mei, în special centurile pe care le-au cucerit de-a lungul timpului, mă motivează. Este ţelul meu să aduc încă un titlu mondial pentru România şi să lupt cu cei mai buni boxeri din lume la categoria mea", a declarat Dan într-un interviu acordat site-ului fightnews.com.

O categorie de Hall of Fame

Categoria semimijlocie la care Mihai Leu a devenit primul român campion mondial, în 1997, în versiunea WBO, este una în care de-a lungul timpului au strălucit câţiva dintre cei mai mari boxeri din lume cum ar fi Sugar Ray Leonard, Floyd Mayweather jr, Oscar de la Hoya sau Manny Pacquaio. Ultimul este deţinătorul titlului mondial în versiunea WBO în timp ce Floyd Mayweather jr este primul în ierarhia WBC, acolo unde deţinătorul centurii este americanul Andre Berto. Jo Jo Dan s-a decis să rămână la această categorie, după mai multe dueluri la uşoară. „Am întâmpinat destule probleme în a atinge greutatea pentru uşoară. Apoi am avut şansa de a lupta la semimijlocie, m-am simţit bine la antrenamente şi în ciuda faptului că eram mai bine clasat la uşoară am decis să rămân aici", a mai spus Jo Jo Dan în interviul amintit.  Românul este în prezent pe locul al treilea în ierarhia stabilită de WBC, în urma lui Mayweather şi a turcului Selcuk Aydin, în faţa căruia a pierdut anul trecut la Istanbul.

„Sunt adevăratul câştigător cu Aydin"

„Pentru mine este o înfrângere doar pe hârtie. Oricine a văzut acea luptă ştie cine a fost de fapt câştigătorul! Cred că am făcut destul pentru a primi decizia, iar la final eram sigur că voi deveni challenger-ul lui Andre Berto, dar un singur arbitru a văzut acest lucru, iar marja a fost uriaşă, 116-111 în favoarea mea", a povestit Dan.

Acesta a fost la un pas să lupte cu Berto anul trecut, fiind pe lista restrânsă a posibililor challengeri, dar în cele din urmă managerii americanului l-au ales pe Hernandez care era mai cunoscut fanilor din Statele Unite. „Acest lucru se va schimba acum, pentru că meciul meu a fost transmis pe ESPN şi astfel data viitoare când vor căuta un adversar nu mai pot folosi această scuză", a precizat românul. El va trebui să treacă mai întâi printr-un duel cu învingătorul dintre americanul Mike Jones şi mexicanul Jesus Soto înainte de a putea lupta cu Andre Berto.

A avut capul tare!

Jo Jo Dan a bifat cea de-a 28 victorie la profesionism, după ce l-a învins la puncte pe americanul Stevie Forbes, în limitele categoriei semimijlocie, versiunea WBC. Meciul a fost întrerupt după 30 de secunde din repriza a şasea, când cei doi boxeri s-au ciocnit cap în cap. Craniul românului a fost mai rezistent, iar arbitrii au oprit lupta după ce l-au văzut pe Forbes sângerând puternic deasupra arcadei stângi.

„Îmi pare rău că s-a întâmplat aşa, dar eram sigur de victorie. Forbes a fost un adversar foarte dificil şi am făcut tot posibilul să câştig rundă cu rundă", a declarat Dan la finalul partidei în care arbitrii i-au acordat decizia cu 58-56. 

"Rezultatele compatrioţilor mei, în special centurile pe care le-au cucerit de-a lungul timpului, mă motivează."Jo Jo Dan boxer

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net