JO Rio / Scandalul Ponor-Iordache: "Larisa îţi fură ochii la prima vedere!"

Ultima actualizare:

    Cătălina PonorFoto Click!
Cătălina PonorFoto Click!

Cearta dintre Cătălina Ponor (29 de ani) şi Larisa Iordache (20 de ani) pentru ocuparea singurului loc alocat gimnasticii feminine româneşti la Rio de Janeiro arată cât de dezbinată e echipa. Cătălina nu a luat medalie olimpică, iar rivala e bănuită că a condus campania de distrugere a rivalei.

Cătălina Ponor a răbufnit pe Facebook la o zi după finala de la bârnă, în care a ocupat doar locul şapte. Gimnasta este dezamăgită în special de atitudinea vindicativă a Larisei Iordache, care e nemulţumită de faptul că n-a fost ea cea desemnată să reprezinte România la Rio de Janeiro, unde a fost totuşi prezentă din postura de rezervă. ”O vorbă bună mi-a spus cineva aseară după finale şi am să o ţin minte toată viaţa: Cătălina, capul sus, ştiu că eşti obişnuită să câştigi, dar în viaţă se mai şi pierde. Tu ai avut şansa să fii şi vei rămâne tripla campioană olimpică, alţii vor rămâne doar cu răutatea. Cuvinte care m-au uns pe suflet , care m-au făcut să uit de tot ce s-a întâmplat. Sunt obişnuită să câştig, dar sunt şi om şi orice om greşeşte, nu sunt făcută din metal ca un robot să nu am suflet, sentimente sau să fac totul perfect! Sunt mândră de ce am realizat, chiar dacă nu am reuşit să iau o medalie, oricare ar fi fost ea. Pentru mine, să ajung la 29 de ani, cu 25 ani de carieră, cinci medalii olimpice, la a treia Olimpiadă, e o realizare imensă. Am spus-o şi o mai spun o dată: campionă olimpică sunt deja şi nu o dată, ci de trei ori. Când alţii vor ajunge la asemenea rezultate şi la o asemenea vârstă atunci să comenteze, să bârfească şi poate atunci îşi vor da seama şi ce înseamnă respectul. Cu mâna pe inimă vă spun că nu renunţ şi tot ce s-a întâmplat până acum mă face să mă gândesc serios la Tokyo 2020. Ups! P.S: Am uitat să specific un lucru! Nu e frumos să strigi în gura mare ca abia aştepţi ca Biles să câştige bârna!!! Urât gest! Şi de faţă cu martori”, a notat Ponor, după ce Larisa Iordache i-a urat baftă americancei Simone Biles pe Twitter, înaintea finalelor pe aparate.

Tensiunile dintre cele două sunt confirmate şi de antrenorul coordonator Lucian Sandu, într-o declaraţie oferită News.ro. "Cătălina se referă la fanii de pe reţelele de socializare. Mi-au trimis şi mie mesaje, chiar pe privat, în care mi-au cerut demisia sau să o scot pe Cătălina din concurs şi să intre Larisa, iar pe Cătălina au bombardat-o cu mesaje zile întregi. Am înţeles că este un grup de susţinători ai Larisei. Ce nu înţelege lumea este că pentru mine amândouă sunt egale, iar dacă una spune că am ajutat-o pe cealaltă, e părerea ei, dar din partea mea nu a fost aşa. Larisa e supărată pe mine, are deja o altă atitudine faţă de mine", a spus Sandu, care a detaliat apoi:

"Da, am auzit că i-a trimis mesaj lui Biles, au fost şi oameni revoltaţi că nu au văzut şi pentru Cătălina aceleaşi încurajări. Sincer, nu ştiu dacă i-a scris şi Cătălinei, mie mi-a scris un mesaj simplu: Baftă. Mi se pare puţin înaintea unei asemenea finale importante, după atâţia ani de când lucrăm împreună şi pentru relaţia pe care am avut-o, şi spun am avut-o, pentru că e clar că nu va mai fi la fel. E trist şi îmi pare rău că în spatele Larisei sunt oameni care au sfătuit-o prost. Nu ştiu din ce anturaj sunt, poate şi din lumea gimnasticii, dar asta e realitatea. În gimnastica feminină românească nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Sigur că e o tensiune, dacă eram cu echipa aici, la Rio, alta era situaţia, indiferent de rezultate! S-au format două grupuri de susţinere şi în cadrul lotului şi sigur cele din jurul Larisei o văd pe ea mai bine şi invers. Acum, Cătălina, la vârsta ei, nu poate avea aceleaşi preocupări cu fete de 17-18 ani, iar la antrenamente sau după era preocupată de pregătire şi de refacere. Larisa e altfel, mai lipicioasă, îţi fură ochii la prima vedere. Vom vedea ce va fi când ajungem acasă, va fi o analiză, cu noi, cu fetele, dar pot spune că este o mare dezamăgire profesională". 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net