Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, în pericol

Ultima actualizare:

    Stadionul Național din Tokyo va găzdui ceremonia de deschidere a Jocurilor OlimpiceFOTO: Guliver/ Gettyimages
Stadionul Național din Tokyo va găzdui ceremonia de deschidere a Jocurilor OlimpiceFOTO: Guliver/ Gettyimages

Pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei cu coronavirus, un oficial din Comitetul Olimpic Internațional (CIO) admite că încă nu este 100% sigur că această competiție va avea loc la Tokyo în intervalul stabilit, 24 iulie – 9 august.

Canadianul Dick Pound a acordat un interviu pentru presa internațională în care spune că deocamdată totul decurge normal, dar că dacă epidemia se va extinde e posibil ca Jocurile Olimpice să fie anulate, lucru care nu s-a mai întâmplat decât în timpul celor două Războaie Mondiale. ”Acum traversăm un nou tip de război, dacă epidemia se extinde probabil Jocurile Olimpice vor fi anulate”,  a afirmat Pounds, care a exclus mutarea competiției în altă țară. ”Japonia a investit deja peste 12 miliarde de dolari... Ar fi greu să ne mutăm în alt oraş, puţine au capacitatea de a găzdui un asemenea eveniment. Nici nu e recomandabil ca mai multe oraşe să împartă competiţiile”, a mai spus el.

Totuși, așa cum a recunoscut canadianul în vârstă de 78 de ani, o decizie finală referitoare la soarta acestei ediții a JO va fi luată în luna mai, după consultări cu membrii Organizației Mondiale a Sănătății. ”Este o decizie extrem de complicată care nu poate fi luată fără să ai informaţii verificate în prealabil. Nu poţi să amâni un eveniment de amploarea Jocurilor Olimpice, este atâta lume implicată, atâtea ţări, televiziuni... Dar vom da verdictul cel târziu în luna mai, pentru că trebuie luate măsuri sporite de securitate, de la mâncare şi hoteluri până la studiourile TV”, a mai spus Dick Pound.

Scandal la Snagov

Aflate în plină pregătire pentru participarea la JO, loturile de caiac-canoe și de canotaj ale României au revenit sau urmează să revină din Italia, acolo unde au avut cantonamente. Cum în acea țară sunt multe zone cu coronavirus, angajații CNS Snagov, unde sunt cantonați românii pe perioada pregătirii în țară, s-au speriat și au amenințat că nu vor mai veni la muncă de teama că sportivii ar putea fi infectați. ”Toţi sportivii români aflaţi în pregătire în Italia care au fost găzduiţi de baza Snagov provin din afara zonelor de pericol din Italia. Nu există niciun risc în privinţa sănătăţii lor şi nu există niciun fel de măsură restrictivă care ţine de izolare sau carantină”, a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Ionuţ Stroe.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net