Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021

Ultima actualizare:

    Premierul Shinzo Abe a discutat telefonic cu Thomas Bach, șeful CIOFoto: Guliver / GettyImages
Premierul Shinzo Abe a discutat telefonic cu Thomas Bach, șeful CIOFoto: Guliver / GettyImages

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat reprogramarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru vara anului 2021. În ultimele zile, tot mai multe federații sportive și comitete olimpice naționale au anunțat că vor boicota competiția dacă se va disputa la datele stabilite inițial (24 iulie - 9 august).

Urmează ca decizia să fie validată de Comitetul Executiv al CIO, însă este vorba practic despre o simplă formalitate. ”În circumstanțele actuale, pe baza informațiilor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, președintele CIO și premierul Japoniei au ajuns la concluzia ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să  fie reprogramată la o altă dată, cel mai târziu în vara lui 2021, punând pe primul plan sănătatea sportivilor și a tuturor persoanelor implicate în organiare și a comunității internaționale”. 

Potrivit site-ului lequipe.fr, premierul nipon Shinzo Abe a cerut, astăzi, președintelui Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, reprogramarea JO de la Tokyo pentru vara anului 2021. În ultimele zile, tot mai multe federații sportive și comitete olimpice naționale au anunțat că vor boicota competiția dacă se va disputa la datele stabilite inițial (24 iulie - 9 august). De altfel, astăzi mai multe ziare și televiziuni din întreaga lume au informat că guvernul japonez ar negocia cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru maxim un an. Acestea au preluat o informație dată de cotidianul japonez ”Sankei Shimbun”.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a postat pe contul oficial de Facebook un mesaj prin care se confirmă informația.Iată textul integral:Premierul Japoniei, Shinzo Abe i-a propus președintelui CIO amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, 24 iulie - 9 august 2020! În această dimineață a avut loc o convorbire telefonică de urgență la care au participat Thomas Bach - președintele Comitetului Internațional Olimpic, Shinzo Abe - premierul Japoniei, Yuriko Koike - guvernatorul Tokyo și Yoshiro Mori - președintele Comitetului de Organizare Tokyo 2020. "I-am cerut președintelui Bach să ia în considerare amânarea cu un an a competiției olimpice pentru ca sportivii să poată concura în cele mai bune condiții, pentru a avea Jocuri sigure și pentru ei și pentru spectatori. Președintele Bach a spus că e 100 % de acord!”, a precizat premierul Abe la televiziunea națională japoneză.Guvernatorul Yuriko Koike a declarat reporterilor că s-a convenit ca Jocurile să se desfășoare în vara lui 2021și vor fi branduite tot cu "Tokyo 2020”.În istoria olimpică modernă, de 124 de ani, este pentru prima dată când o ediție a Jocurilor Olimpice poate fi amânată. De 3 ori au fost anulate Jocurile din cauza războiului, 1916, 1940 și 1944. Războiul rece a dus la boicotarea edițiilor din 1980 și 1984.

Informația că JO de la Tokyo vor fi amânate a apărut ieri

Luni, canadianul Dick Pound, fost preşedinte al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) și ex-vicepreşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a afirmat că amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a fost deja decisă. "În baza informaţiilor pe care le am, amânarea a fost decisă deja. Parametrii pentru viitor nu au fost determinaţi, dar Jocurile nu vor începe la 24 iulie, din câte ştiu eu", a declarat Dick Pound pentru ”USA Today”.

Duminică seară, CIO a anunţat că va decide în cel mult patru săptămâni dacă va amâna JO de la Tokyo, în contextul problemelor cauzate de pandemia de coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net