Jocurile Olimpice în imagini! Momente unice surprinse de fotoreporteri la Londra

Ultima actualizare:
SCRIMĂ
SCRIMĂ

Jocurile Olimpice, cea mai mare competiţie sportivă a lumii, reprezintă un spectacol atât pentru spectatori cât şi pentru sportivi. De-a lungul celor peste două săptămâni de întreceri am avut parte de succese răsunătoare, de înfrângeri dramatice sau meciuri memorabile. Toate acestea au fost imortalizate de aparatele fotoreporterilor, iar o parte dintre instantanee le puteţi vedea în acest grupaj.

Fie că este vorba de lacrimi de bucurie sau de supărare, fie că este vorba de accidentări sau de instantanee care suprind sportivii în plină acţiune, fotografiile venite pe fluxurile agenţiilor de presă ne duc cu gândul la un singur lucru: la frumuseţea sportului, a confruntărilor sportive.

Acolo unde fair-play-ul ar trebui să fie cuvântul de ordine, dar care, din păcate, nu a fost respectat mereu.

Contestaţiile, noua „modă" lansată la această ediţie a Jocurilor Olimpice, cu banii fluturaţi de antrenori deasupra capului în faţa brigăzii de arbitri - pentru a face contestaţie trebuie să plăteşti pe loc o anumită sumă de bani - au ştirbit din frumuseţea întrecerilor.

Chiar şi România a fost păgubită de o medalie prin acest procedeu, acolo unde Cătălina Ponor a fost scoasă de pe podiumul olimpic de la bârnă după ce arbitrii au aprobat memoriul făcut de antrenorul român al americancei Raisman.

SCRIMĂ. Dacă aţi fost curioşi să vedeţi cum se desfăşoară un asalt cu încetinitorul, acum aveţi prilejul să vedeţi această imagine, surprinsă în timpul meciului dintre maghiarul Szilagyi şi italianul Ochhiuzzi.

BOX
BOX

BOX. Operaţie estetică fără anestezie sau box feminin în premieră la Jocurile Olimpice.

BOX
BOX

BOX. Venus Williams a lovit din nou la Jocurile Olimpice. Întâi prin coafură, apoi prin rezultate, ea cucerind, alături de Serena, al treilea titlu olimpic consecutiv de dublu.

SĂRITURI ÎN APĂ
SĂRITURI ÎN APĂ

SĂRITURI ÎN APĂ. Efortul pe care îl fac săritorii în apă după desprindrea de trambulină este mai puţin vizibil pentru spectatori.

HANDBAL
HANDBAL

HANDBAL. Când rămâi fără argumente, îţi poţi strânge adversara de gât, aşa cum a făcut angoleza din imagine.

GIMNASTICĂ
GIMNASTICĂ

GIMNASTICĂ. Americanca Gabrielle Douglas a oferit o imagine memorabilă în finala de la bârnă, când, după o ratare, a încălecat bârna ca un călăreţ de rodeo.

HALTERE
HALTERE

HALTERE. Campion olimpic la Beijing, germanul Matthias Steiner a fost victima unuia dintre cele mai urâte accidente de la JO, artunci când haltera de 196 kg i s-a prăbuşit pe ceafă.

VOLEI pe PLAJĂ
VOLEI pe PLAJĂ

VOLEI PE PLAJĂ. Brazilienii au soluţii pentru orice. Când din tribune lipsesc înfocatele suportere, sutienele lor sunt preluate de soţi.

ATLETISM
ATLETISM

ATLETISM. Când eşti campion  \olimpic la disc, ruperea tricoului e o nimica toată...

HALTERE
HALTERE

HALTERE. Unul dintre cele mai bizare accidente la haltere a avut-o în prim-plan pe egipteanca Khalil Abdelrahman, care a rămas cu gâtul blocat sub bara cu greutăţi.


    HALTERE
HALTERE
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net