Jucătoarea bătută de tată, devastată de incident: "Eu cum mai ajung Halep acum?"

Ultima actualizare:
Andrada şi tatăl ei, Lucian Surdeanu
Andrada şi tatăl ei, Lucian Surdeanu

Jucătoarea de tenis bătută de tatăl ei după meciul de la turneul ITF din Israel a povestit întâmplarea într-un interviu acordat site-ului prosport.ro.

Andrada Surdeanu (16 ani) a spus că tatăl ei, Lucian Surdeanu, i-a dat două palme după ce a pierdut un meci. El a dat peste nas fetei, care e sensibilă în aceea zonă. Când a văzut că îi curge sângele din nas, tatăl ei i-a spus să meargă la medicul turneului.

"Eu nu am jucat prea bine la meciul de simplu din Israel. Am văzut că nu pot şi nici nu am mai încercat. La final, mi-a cerut telefonul. Aşa mă pedepsea el pe mine atunci când, din vina mea, nu reuşeam să câştig. I-am zis să îl ia şi i l-am aruncat. Normal că nu l-a prins, dar s-a enervat, pentru că am fost obraznică. M-a împins în copertină atunci şi mi-a dat două palme. Una dintre ele m-a lovit şi la nas, iar eu şi fratele meu suntem sensibili, imediat ne curge sângele la cel mai mic contact. Eu m-am aşezat în genunchi, mi-am pus palmele la faţă, ca să nu mă mai poată lovi. Aveam puţin sânge, eram speriată, tremuram. Mi-a dat prosopul şi l-am umezit. Nu mult. Era toată lumea acolo, abia se terminase meciul. Tata mi-a recomandat să mă duc la medicul turneului, că el nu avea ce să-mi facă. Când m-am întors eu, fusese deja dat afară din bază şi trimis la hotel", a povestit Andrada pentru prosport.ro.

Un moment traumatizant a fost când fata şi-a văzut tatăl arestat, iar poliţiştii i-au interzis să îţi vadă părintele. Deşi i s-a spus că bărbatul va sta doar o noapte în arest, el a stat în închisoare de pe 27 noiembrie, de când a avut loc incidentul. 

"Până să ajung eu la el, deja îl ridicaseră. M-au dus arbitrii la secţia de poliţie. Pe drum, am oprit lângă o altă maşină de poliţie. Avea gratii în spate şi, când m-am uitat mai bine, l-am recunoscut pe tata. Tu îţi dai seama cum este să îţi vezi părintele arestat? (începe să plângă) La secţia de poliţie nu m-au lăsat să îl văd, de parcă era un câine turbat şi eu trebuia să stau departe de el. A trebuit să dau o declaraţie. Arbitrul mi-o traducea din ebraică în engleză. Mi s-a spus că îl ţin în arest doar o seară, atât cât să se liniştească, că va fi bine şi că o să ne întoarcem duminică, atunci când aveam biletele, în ţară. Doar de asta am semnat. Nu ştiam că nu trebuie, nu mi-am dat seama ce fac. Am avut încredere şi... Şi tata încă e în închisoare. L-au dus la 40 de kilometri de oraş. Încercăm să facem tot posibilul să îl aducem în ţară, să îl expulzeze, să-i dea doar o amendă", a mai spus fata. 


    Andrada şi tatăl ei, Lucian Surdeanu FOTO: Arhiva personală
Andrada şi tatăl ei, Lucian Surdeanu FOTO: Arhiva personală

Întrebată dacă tatăl ei a mai dat în ea, Andrada a spus că au mai existat certuri, dar că nu a mai lovit-o niciodată. Din punctul ei de vedere, restricţiile pe care le acum tatăl ei o vor afecta pe ea. Andrada crede că nu mai are cum să ajungă ca Simona Halep, pentru că va fi toată viaţa fata bătuă de tată. 

"Nu, niciodată. Ne certam la antrenamente, dar atât. A fost prima dată. Acum are şi restricţii, nu mai are voie să meargă cu mine la turnee. Mie practic mi se pune o piedică acum. Cu cine să mă duc? Eu cum mai devin Simona Halep? De 10 ani practic sportul ăsta şi am senzaţia că episodul, când se va rezolva, că trebuie să se rezolve, o să mă urmărească toată viaţa. Pot să mă duc la o facultate din Statele Unite, să joc acolo tenis. Dar cine mă primeşte dacă citeşte că am fost bătută de tata?", a completat adolescenta. 

Cu lacrimi în ochi, ea a subliniat că ceea ce se întâmplă acum e prea mult şi îşi vrea părintele acasă: "Ştiu părinţi care îşi bat copiii de îi rup, care le distrug costumele dacă pierd. Şi tata... E mult prea mult ce i se întâmplă. Nu zic că e normal să mă lovească, nu vreau să fiu înţeleasă greşit. Eu îl iubesc foarte mult. Enorm! Vreau să vină acasă".

Tatăl va fi eliberat miercuri

Jucătoarea de tenis de 16 ani, mama ei, şi Federaţia Română de Tenis au făcut demersuri către autorităţile israeliene ca Lucian Surdeanu să fie eliberat, ceea ce se va întâmpla miercuri, după ce va plăti o amendă de 300 de euro. Rămâne de văzut cum va continua ancheta. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net