Kriszta Incze a făcut „un meci de poveste” cu Sastin, însă a fost învinsă în „sferturi”. Ea va lupta miercuri în recalificări

Ultima actualizare:

    Kriszta Tunde Incze a ajuns între primele opt luptătoare din lume la categoria 62 kgFoto: EPA-EFE
Kriszta Tunde Incze a ajuns între primele opt luptătoare din lume la categoria 62 kgFoto: EPA-EFE

Reprezentantă a României în turneul olimpic de lupte, la categoria 62 de kilograme, Kriszta Tunde Incze (25 de ani) a fost învinsă (0-6), astăzi (marţi, 3 august), în sferturile de finală de Aisuluu Tinbekova (Kârgâzstan), campioană mondială în 2019.

Sportiva legitimată la Sepsi Sf. Gheorghe promovase în sferturile de finală ale categoriei după ce a trecut (3-1) în „optimi” de sportiva maghiară Marianna Sastin, campioană mondială în 2013 și multiplă medaliată la Campionatul European. Pe pagina de Facebook a Federației Române de Lupte a fost salutat acest succes: „Un meci de poveste împotriva campioanei mondiale Marianna Sastin (Ungaria). Kriszta obține o victorie mare în optimile Jocurilor Olimpice de la Tokyo, învingând cu 3-1 pe adversara din Ungaria. La prima sa participare la o ediție a Jocurilor Olimpice, Kriszta demonstrează că locul ei este acolo, între cei mai buni!”Românca va participa la recalificări, în condițiile în care sportiva din Kârgâzstan a ajuns în finală. Sportiva noastră va lupta, mâine, cu Anastasia Grigorjeva (31 de ani / Letonia), câștigătoare a Jocurile Europene în 2019 și multiplă medaliată la CM și CE. Kriszta Incze s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce delegaţia Coreei de Nord s-a retras din competiţie. În urma acestei decizii, două locuri au fost realocate la feminin, la 62 de kilograme, pentru Krisztei Incze, şi la 53 kg.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net