La 13 ani, fata campioanei mondiale Camelia Voinea continuă tradiția în gimnastică

Ultima actualizare:

    Sabrina Mânecă Voinea
Sabrina Mânecă Voinea

Pasiunea pentru gimnastică se moștenește de la mamă la fiică și obligatoriu rămâne în familie! Este cazul Cameliei Voinea, vicecampioana olimpică de la Seul cu echipa României, în prezent antrenoare, a cărei fetiță de 13 ani vrea să-i calce pe urme!

Cu toate că mama ei a fost total împotrivă, copila vrea să își urmeze visul! ”Eu nu o vedeam în gimnastică, sub nicio formă. Ea mi-a spus că va duce cel puțin două olimpiade. Eu aș fi vrut să facă alt sport, dar să îl facă pur și simplu, nu neapărat de performanță”, recunoaște Camelia Voinea, campioană mondială cu echipa în 1987 și vicecampioană olimpică la Seul, un an mai târziu.

Camelia și-a dus pentru prima dată fetița într-o sală de gimnastică atunci când ea avea doar câteva luni. “Mi-a plăcut foarte mult pentru că am văzut-o pe mama și m-am apucat și eu. Îmi doresc să ajung mai sus ca ea, să merg la două Olimpiade pe care să le câștig!”, își dezvăluie visul micuța Sabrina Mânecă Voinea.

Sabrina e considerată una dintre cele mai bune gimnaste din România la categoria ei de vârstă. Micuța muncește câte șase ore și jumătate, șase zile din șapte, palmele ei sunt pline de bătături și de bășici, dar nu se plânge. Chiar dacă ar putea-o face, mai ales că o are ca antrenoare chiar pe mama ei. „S-a acomodat foarte bine cu mine în sală, nu știu cât de greu îi vine, dar ne completăm foarte bine una pe cealaltă. Cred că nu ar putea lucra cu altcineva la nivelul acesta pentru că este  foarte sus la vârsta ei”, spune pentru Sportsnet Camelia Voinea, care e antrenoare la Farul Constanța.

Camelia Voinea și fiica ei, Sabrina
Camelia Voinea și fiica ei, Sabrina

Camelia Voinea a fost campioană mondială la gimnastică

Pentru că știe cât de greu este acest sport și câte sacrificii cere pentru a putea fi practicat la cel mai înalt nivel, fosta sportivă de top a României recunoaște că de multe ori i-a cerut Sabrinei să renunțe la gimnastică. ”Am avut multe discuții să o opresc și nici nu a vrut să audă. Este foarte ambițioasă, știe ce vrea, mă ascultă în tot, sigur va ajunge mai bună ca mine”, explică mândră Camelia Voinea. Iar ea este completată de micuță: “Îmi spunea să mă apuc de volei, de înot sau de atletism, dar mie mi-a plăcut gimnastica, doar asta visez să fac!”, întărește Sabrina spusele mamei ei.

Camelia Voinea e multiplă medaliată la JO, CM și CE. Cu echipa României a cucerit un aur și un argint mondial, un argint la JO, iar la individual a fost vicecampioană europeană la sol.

Camelia Voinea a fost campioană mondială la gimnastică
Camelia Voinea a fost campioană mondială la gimnastică
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net