La 16 ani, e primul campion al unui turneu de baschet 3x3 disputat online

Ultima actualizare:

    Baschetul online ia locul celui real, pe teren
Baschetul online ia locul celui real, pe teren

Istoria baschetului 3x3 se rescrie online: Primul campion la eSport Arena Streetball a fost desemnat duminică seară după un turneu virtual pe console!

Cu toate că orice competiție sportivă este întreruptă, baschetul 3x3 din România nu a dus lipsă de acțiune la final de săptămână. Raul Jurchescu, un tânăr de 16 ani din Timișoara a devenit câștigătorul primului turneu de baschet 3x3 online organizat de către Sport Arena Streetball.

Fără check-in, fără maioul oficial al competiției, fără dispute legate de arbitraj, dar și fără pericolul ca evenimentele să fie perturbate de starea vremii, primul turneu virtual a conectat online 24 de jucători din 11 orașe ale României. Aceștia au evoluat pe console PS4, în jocul NBA 2k20, iar meciurile au fost transmise în direct pe canalul de YouTube al organizatorului competiției.

Deși pe teren au evoluat superstaruri din liga profesionistă nord-americană, precum Giannis Antetokounmpo sau LeBron James, diferența s-a făcut în îndemânarea jucătorilor de a-i controla din butoane, iar disputele rezultate au fost pline de momente incredibile.

Raul Jurchescu, cu user-ul “raul00752” l-a învins în finală pe Ionuț Pantazi din București, cu user-ul „Taviann_”, scorul final fiind 21-14. Raul a intrat astfel în posesia marelui premiu, un ceas Tissot, oferit de către Albini Prassa, importator și distribuitor oficial al mărcii elvețiene de ceasuri. Una dintre cele mai nebune partide ale turneului a avut loc în sferturile de finală unde “lowpocus” și “le2wenty3” au împins meciul în prelungiri, primul jucător reușind în cele din urmă victoria cu 25-23.

Raul Jurchescu este primul campion la eSport Arena Streetball
Raul Jurchescu este primul campion la eSport Arena Streetball

De asemenea, primii patru clasați au primit periferice oferite de către brand-urile Aquirys și Marvo, constând în carcase pentru PC, respectiv căști de gaming.

Galeriile au fost de asemenea virtuale iar fanii au interacționat în permanență de la distanță, susținându-și favoriții prin comentarii pe transmisia oficială de pe canalul de YouTube Sport Arena Streetball. Aceștia au avut la rândul lor șansa să câștige premii oferite de parteneri la concursurile trivia organizate de-a lungul celor trei zile de competiție.

La 15 ani de la primul turneu de baschet 3x3 organizat pe terenurile din Universitatea Politehnică București, Sport Arena Streetball mai realizează o premieră în această disciplină, pe care a propulsat-o din stradă, la Jocurile Olimpice, acest turneu de baschet virtual, primul din România.

Participanții la evenimentele virtuale sunt încurajați să se antreneze în continuare și să rămână în formă pentru momentul pe care îl așteptăm cu toții, revenirea în arenele din aer liber de pe tot cuprinsul țării. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net