La 16 ani, este unica reprezentantă a gimnasticii feminine românești la Mondiale

Ultima actualizare:

    Maria Ceplinschi, în fața celui mai important concurs al carierei
Maria Ceplinschi, în fața celui mai important concurs al carierei

Aflată în primul an de seniorat, Maria Ceplinschi, una dintre speranțele gimnasticii românești, va da luni cel mai important test de când este la senioare. Ea e unica reprezentantă a țării noastre în calificările feminine ale Campionatului Mondial.

Mara, cum îi spun apropiații se află de câteva zile în Japonia, la Kitakyushu, unde între 18 și 24 octombrie va avea loc Campionatul Mondial individual de gimnastică artistică. Aflată la prima competiție mondială de senioare din carieră, tânăra sportivă în vârstă de doar 16 ani este însoțită la competiție de antrenorul său, Lucian Sandu, coordonatorul principal al lotului feminin de la Deva. Ea va intra în calificări azi, în cea de-a șaptea subdiviziune, iar antrenoriul său speră să prindă finala. ”Sperăm că Mara va ajunge în finala de la individual compus și apoi să se claseze pe un loc bun. Va concura alături de cele mai bune gimnaste, este încă mică, are și emoții. E si normal, dar cu cât va avea mai multe concursuri importante la care va merge emoțiile vor dispărea”, spune Lucian Sandu. La rândul ei, fosta campioană olimpică, mondială și europeană Gina Gogean, care este antrenoare a lotului de gimnastică de la Deva, este încrezătoare în posibilitățile Marei: ”Este o mare bucurie că este la o asemenea competiție, mai ales că este în primul an de seniorat. Este un copil emotiv, dar îmi doresc mult ca toate emoțiile ei să fie constructive și să o ajute în competiție”, a declarat ea pentru Sportsnet. Sportiva a prins biletul de Mondiale la ultima verificare din țară, care a avut loc la 1 octombrie, la Deva.

La masculin, România va fi reprezentată de Marian Drăgulescu, pentru care aceste Mondiale reprezintă ultima competiție din carieră. El va concura în calificările probei de sărituri. Din păcate, Mara și Marian sunt singurii doi sportivi români care au îndeplinit criteriile de calificare pentru această competiție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net