La 17 ani, voleibalista Alexia Căruțașu are Europa la picioare

Ultima actualizare:

    Alexia Căruțașu după încă o reușităFOTO: CEV
Alexia Căruțașu după încă o reușităFOTO: CEV

La doar 17 ani, are voleiul european la picioare. Alexia Căruțașu e protagonistă în cel mai puternic campionat din lume, cel din Turcia. Săptămâna trecută a realizat un record personal în Cupa Challenge, motiv pentru care cei de la Confederația Europeană de Volei (CEV) i-au dedicat un amplu material.

Alexia are un sezon remarcabil la Yeșilyurt Istanbul, fiind a doua marcatoare a campionatului, dar ceea ce a reușit în semifinala Cupei Challenge, contra formației THY Istanbul este un adevărat record. Adolescenta româncă și-a trecut în cont nu mai puțin de 47 de puncte în tur, care adunate cu cele 27 din retur au dus-o pe primul loc în clasamentul marcatoarelor. Iar miercurea viitoare va veni în România pentru a juca împotriva formației Volei Alba Blaj în manșa tur a finalei competiției. O partidă pe care o va disputa chiar contra echipei împotriva căreia a debutat în voleiul profesionist, la 13 ani, 4 luni și 7 zile! Era atunci în clasa a opta și juca pentru CSM București, iar acea perioadă a fost cea mai încărcată pentru tânăra sportivă: ”Timpul petrecut la CSM București a fost foarte dificil. Eram în clasa a opta, mă pregăteam pentru examenul de final de an și pentru intrarea la liceu. Trebuia să merg la antrenamente, să merg în deplasări cu clubului sau cu echipa națională, dar în același timp trebuia să îmi fac timp pentru școală și pentru meditații. Marele câștig al acelei perioade a fost că am avut oportunitatea de a învăța foarte multe de la jucătoare mult mai experimentate, care mi-au devenit prietene apropiate”, a mărturisit românca pentru CEV.


    Alexia Căruțașu în atac la YeșilyurtFOTO: CEV
Alexia Căruțașu în atac la YeșilyurtFOTO: CEV

După o prestație foarte bună cu echipa națională, clasată pe locul 6 la Mondialul U18 din Egipt, înaintea începerii liceului, Alexia a primit o ofertă neașteptată de la unul dintre cele mai mari cluburi din lume, VakifBank Istanbul. După ce s-a antrenat cu echipa și s-a acomodat cu rigorile voleiului de cel mai înalt nivel timp un an, ea a fost trimisă să capete experiență și să aibă mai multe meciuri jucate la Yesilyurt Istanbul, acolo unde a jucat în ultimele două sezoane. ”În timpul primului an nu am jucat prea multe meciuri, doar în câteva amicale și am evoluat pentru echipa liceului meu. Al doilea an a fost însă cel mai bun de până acum, antrenorii și coechipierele mele au fost minunați și iată că acum, în al treilea an, am șansa de a lupta pentru un trofeu european!”, mai spune cea care anul trecut a fost desemnată voleibalista anului 2020 de către Federația Română de Volei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net