La echipa de rugby a României se merge pe mâna băștinașilor

Ultima actualizare:

    Adrian Ion a condus echipa de rugby a României în ultimele două meciuriFoto: EPA
Adrian Ion a condus echipa de rugby a României în ultimele două meciuriFoto: EPA

Staff-ul tehnic al echipei de rugby a României a folosit doar trei jucători naturalizați în meciurile din această primăvară

Exclusă de la ediția din acest an a Cupei Mondiale, naționala noastră a folosit partidele din Rugby Europe International Championship 2019 pentru a-și trece în revistă trupa pe care poate conta în anii ce vin.Așa se explică, pe de o parte, faptul că staff-ul compus din Marius Tincu, Danie de Villiers, Lasha Tavartkiladze și Lynn Howells a apelat la doar trei jucători naturalizați: sud-africanul Johan Van Heerden a bifat toate cele cinci partide, Otar Turașvili a evoluat doar în meciul cu Georgia, țara sa de origine, iar centrul de origine tongană Tangimana Fonovai a evoluat contra Spaniei și Rusiei. Prin comparație, în 2017, România a contat și pe 7 jucători naturalizați în meciul-test cu Tonga. Pe de altă parte, s-a mers pe aceeași linie adoptată toamna trecută. În sensul că au fost promovați alți jucători tineri, de perspectivă. În partida de la Madrid, pilierul Iulian Harting a intrat în locul lui Constantin Pristăvița (min. 60), iar în meciul de la Bruxelles, cu Belgia, și-au făcut debutul alți doi jucători: linia a doua Vlad Neculau l-a schimbat pe Johan Van Heerden (min. 60), iar pilierul Vasile Bălan l-a înlocuit pe Alexandru Gordaș (min. 66). 

Tarzan Junior a fost ”uns” căpitan

În absența lui Mihai Macovei și a lui Viorel Lucaci, în meciurile cu Rusia (22-20) și din Belgia (43-17) România a avut un căpitan nou. În această postură onorantă a fost investit flankerul Adrian Ion (32 de ani). Component al echipei CSM București, acesta este fiul marelui internațional român Gheorghe Ion, de la care a preluat atât dragostea pentru rugby, cât și porecla, Tarzan. România va susține următoarea acțiune internațională în iunie, când va participa la World Rugby Nations Cup, competiție găzduită pentru al treilea an la rând de Uruguay. 

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net