La el iarna e ca vara! Un tongan face senzaţie la Jocurile Olimpice

Ultima actualizare:

    Pita Taufatofua, la JO 2016
Pita Taufatofua, la JO 2016

Vineri, de la ora 13.00, e ceremonia de deschidere a Olimpiadei de iarnă, eveniment la care sportivul tongan Pita Taufatofua va purta drapelul ţării sale, la fel ca la JO de vară din 2016.

În urmă cu aproape doi ani, la Olimpiada de la Rio, spectacolul ceremoniilor de deschidere şi de închidere a fost întreţinut şi de imaginea tonganului Taufatofua. Îmbrăcat într-o rochiţă tradiţională, acesta a defilat cu drapelul în mână la bustul gol, ungându-se din belşug cu ulei pentru a-şi scoate în evidenţă musculatura perfectă. Pita Taufatofua a fost eliminat rapid din concursul de taekwondo, dar spiritul său olimpic a rămas intact. Imediat după Rio 2016, tonganului i-a trecut prin cap să se apuce de schi fond şi, de ce nu, să participe şi la Olimpiada care ia startul astăzi la PyeongChang, în Coreea de Sud.


    Pita Taufatofua, pe schiuri
Pita Taufatofua, pe schiuri

Pentru că statul Tonga nu i-a oferit zăpada de care avea nevoie, Taufatofua s-a antrenat pe schiuri cu role, dar federaţia internaţională l-a somat să îndeplinească baremul de calificare în condiţii de iarnă. Ei bine, chiar la ultima competiţie la care putea să ia parte, în Islanda, Pita a reuşit să scotă timpul necesar în proba de 15 kilometri, stilul liber. Astfel, după ce a fost portdrapel la Olimpiada de vară, Pita Taufatofua va face acelaşi lucru astăzi, la Olimpiada de iarnă. Nici n-avea cum să rateze această onoare, de vreme ce Tonga nu are un alt sportiv calificat la Jocurile de la PyeongChang.

În vârstă de 34 de ani, Pita Taufatofua beneficiază de calităţi fizice indiscutabile, pe care le-a afişat deja întregii lumi. În viaţa extrasportivă, tonganul cu studii de inginerie lucrează la un centru de educare al copiilor fără adăpost. De asemenea, încă din adolescenţă, a fost solicitat ca model pentru diverse evenimente sau şedinţe foto.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net