La o victorie de un milion de dolari

Ultima actualizare:

    Simona Halep
Simona Halep

Ani de-a rândul ne-am uitat cu jind în clasamentul mondial şi ne-am tot făcut speranţe referitoare la prezenţa unei jucătoare din România în Top 5 mondial. Acum, a venit rândul nostru să ne bucurăm căci, de luni, Simona Halep va urca pe locul 5 în lume.

De pe vremea Gabrielei Szabo nu am mai avut un sportiv român care să-şi depăşească atât de uşor adversarii precum o face Simona Halep de un an încoace. Victoria cu 6-2, 6-2 obţinută în faţa australiencei Dellaqua, la Indian Wells, coroborată cu înfrângerea Jelenei Jankovic în faţa Agnieszkăi Radwanska au făcut ca, de luni, jucătoarea noastră să urce două poziţii în clasamentul mondial, unde va ocupa locul 5. Cea mai bună clasare din istoria tenisului feminin românesc.

Cum în tenis performanţa şi banii merg mână în mână, succesul de pe tărâm american i-a adus până acum Simonei Halep 225.000 de dolari. Care, adăugaţi celor 711.430 de dolari acumulaţi deja în acest an, o duc la un total de 936.430 de dolari adunaţi doar în 2014, o sumă, să recunoaştem, de invidiat. De altfel, ea se află pe locul 3 în topul câştigurilor din acest sezon. Şi doar de ea depinde ca banii să vină în continuare. Căci o calificare în finală i-ar aduce 500.000 de dolari, iar titlul un milion de dolari!

Chiar dacă de luni va deveni prima româncă din istorie din Top 5 mondial, Simona a rămas cu picioarele pe pământ şi a spus că mai are până să fie desemnată cea mai bună jucătoare de tenis din istoria României. „Acest loc 5 înseamnă foarte mult. Sunt acum cea mai valoroasă româncă din clasament, dar obiectivul meu este să câştig un Grand Slam. Abia atunci poate că voi putea fi cea mai bună din istorie. Să nu uităm că Virginia Ruzici a câştigat titlul la Roland Garros", a declarat Simona Halep.

Ea recunoaşte că de când a început să câştige meciuri pe bandă rulantă a devenit mult mai cunoscută în ţară. „Sunt recunoscută pretutindeni. Chiar şi când parchez. Am fost surprinsă - vroiam să parchez şi nu aveam unde, aşa că cineva a venit şi mi-a spus să parchez chiar în faţa hotelului. «Puteţi parca aici», mi-a spus. Toată lumea mă cunoaşte", a declarat, oarecum sfioasă, Simona Halep.

Joacă azi cu Agnieszka Radwanska

În semifinalele de la Indian Wells, Simona Halep va juca azi - ora nu fusese stabilită până la închidrea ediţiei - cu poloneza Agnieszka Radwanska, a treia jucătoare a lumii. Deşi scorul întâlnirilor directe dintre cele două este de 3-2 pentru poloneză, ultimele două meciuri au fost câştigate de Simona Halep. Mai întâi anul trecut, în 16-imi la Roma, apoi anul acesta, în semifinale la Doha.

Ion Ţiriac: «Halep e pregătită să ia un Grand Slam»

Ion Ţiriac, unul dintre cei mai mari specialişti în tenis pe plan mondial, este de părere că, la cum joacă Simona Halep, nu e exclus să câştige un titlu de Grand Slam. „Probabil că Halep este pregătită să câştige un Grand Slam. Nu ştiu dacă acum, poate e prea devreme, însă ar trebui să aibă pe lângă ea pe cineva care să ştie mai mult tenis decât ea şi să o aşeze fără să îşi schimbe poziţia din teren atunci când situaţia devine grea", a spus Ţiriac.

El a adăugat că jucătoarea română a făcut progrese importante de la ultimul meci al acesteia pe care l-a văzut. „Miercuri am văzut-o pe Halep. Nu o mai văzusem din luna mai cred, parcă de la semifinala cu Serena. Halep a făcut un pas enorm înainte. Se aşează mult mai bine în terenul de tenis. Cum se aşează acum îi permite să lovească mult mai repede mingea. Apoi, mingea ei revine la adversară cu o jumătate de secundă mai repede pentru că stă mult mai aproape de linia de fund sau chiar înăuntru. Şi pentru această raţiune îşi pune în dificultate orice adversară", a menţionat fostul tenisman.

Ilie Năstase îi dă sfaturi

Ilie Năstase a sfătuit-o pe Simona Halep să nu mai spună că are probleme şi nu poate câştiga împotriva jucătoarei Serena Williams, ci să declare că aceasta este singura din clasamentul WTA pe care doreşte să o învingă.

„Dacă Halep prinde o formă bună la turneele de Grand Slam, atunci are o şansă la primul loc mondial, totul depinde de ea. Ea poate să câştige un turneu de Grand Slam pentru că le-a bătut pe toate celelalte adversare în alte turnee. Şi ce spune ea, că are probleme cu Serena, că nu a bătut-o niciodată şi nu crede că poate să o bată, trebuie să ştie că e rău să spui asta. Halep ar trebui să spună că pe Serena vrea să o bată mereu de acum înainte", a afirmat, joi, Ilie Năstase.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net