Larisa, de bronz

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Campionatul Mondial de Gimnastică desfăşurat în perioada 30 septembrie - 6 octombrie la Antwerp a fost pentru România foarte sărac. Băieţii şi fetele noastre au dat rateu după rateu şi au obţinut singura medalie ieri, în ultima zi a concursului.

Performera, dacă se poate spune aşa după aceste rezultate slabe, a fost Larisa Iordache. După ce a căzut copilăreşte de pe bârnă, unul din aparatele ei preferate în finală, şi s-a clasat abia a şaptea, gimnasta în vârstă de 17 ani a mizat totul pe evoluţia la sol. Aici s-a descurcat ceva mai bine, dar n-a putut să le ia faţa americancei Biles şi italiencei Ferrari şi a trebuit să se mulţumească cu bronzul.

E bine şi aşa având în vedere că România putea să se întoarcă cu mâna goală din Belgia, dar rămâne un gust amar, pentru că am fost obişnuiţi cu alte performanţe în anii trecuţi.

Românca a clacat la celălalt aparat, bârna, unde s-a clasat abia a şaptea

simeon stalpnicul png

E clar pentru toată lumea că nici fetele lui Bellu şi Bitang şi nici băieţii nu traversează o perioadă prea bună şi noii gimnaşti trebuie descoperiţi pentru a menţine steagul sus. Altfel, SUA, Rusia şi Japonia, primele trei echipe în clasamentul pe medalii de la Antwerp, ne vor întrece şi pe viitor. Vineri, în finala de la individual compus, Larisa a terminat pe locul patru, după ce a ratat exerciţiul la bârnă.

Sandra şi-a încheiat cariera fără medalie

O medalie pentru România la Antwerp putea să fie adusă de Sandra Izbaşa, dar aceasta ne-a făcut o surpriză neplăcută. După un exerciţiu la sol reuşit în cea mai mare parte, Sandra aproape a căzut în genunchi la ultima diagonală, anulându-şi şansele la un loc pe podium la ultimul concurs din cariera ei. Altfel, Marius Berbecaru, singurul care s-a calificat în finalele la masculin, a obţinut locul şase la paralele şi şapte la sărituri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net