Accidentată la metatarsiene în calificările la JO de la Tokyo, gimnasta Larisa Iordache (25 de ani) a anunțat, astăzi (joi, 29 iulie), că va participa la finala de la bârnă din 3 august. Dinamovista le-a mulţumit fanilor pentru susţinerea lor.


Federația Română de Gimnastică a precizat că după examinări medicale amănunţite şi diagnosticul de entorsă la metatarsiene (piciorul stâng), dar şi protecţia piciorului cu o gheată specială, Larisa Iordache se arată optimistă în privinţa finalei la bârnă din 3 august, singurul aparat la care a concurat la această ediție a Jocurilor Olimpice.
Gimnasta a transmis prin intermediul FR de Gimnastică, din Satul olimpic, următorul mesaj: ”Mulţumesc fanilor pentru toată susţinerea din ultimele zile, pentru gândurile pozitive şi pentru încrederea pe care mi-o oferă şi pe care mi-au oferit-o în ultimele zile. Sper din suflet să fim fericiţi după finala la bârnă”.
Forul naţional de gimnastică a transmis mulţumiri echipei medicale care s-a ocupat de gimnastă în ultimele zile: dr. Diana Torje (COSR), dr. Dan Tănase (COSR), dr. Vasile Oşean (FR Canotaj), precum şi kinetoterapeuţilor Mircea Nuţescu (FR Baschet) şi Iustin Răduţiu (COSR).
În calificări, Larisa Iordache a fost notată cu 14,133 la bârnă, a patra notă din concurs. Finala va avea loc în 3 august.
Larisa Iordache a câștigat o medalie de bronz cu echipa României la JO de la Londra, în 2012. Tot atunci, ea a ocupat locul 4 la individual compus și 7 la bârnă. 
Gimnastica ocupă locul 1 într-un clasament al sporturilor după numărul medaliilor cucerite de sportivi români la Jocurile Olimpice de vară. Din cele 72 de medalii câștigate, 25 au fost de aur, 21 de argint și 26 de bronz.

 
 
Loading...