Larisa Iordache, regina bârnei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Larisa Iordache şi Diana Bulimar au reconfirmat clasa gimnasticii feminine româneşti. Gimnastele se întorc de la Campionatele Europene de la Moscova cu 6 medalii: una de aur, patru de argint şi una de bronz.

Eroina noastră a fost Larisa Iordache, care a cucerit 4 medalii, câte una în fiecare finală în care a participat. Cea mai strălucitoare este cea de la bârnă, acolo unde Larisa, care în luna iunie va împlini 17 ani, a avut o execuţie fără greşeală şi a obţinut primul ei titlu continental la acest aparat şi primul aur de la actuala ediţie a întrecerilor europene. Nota primită de Larisa, care a intrat penultima la aparat, a fost 15,266, mai mare decât a liderei de până atunci, românca Diana Bulimar. Aceasta urcase a treia pe „puntea suspinelor" şi primise 14,833. A terminat pe locul 2.

O răsplată binemeritată pentru Bulimar, cea care, probabil vă mai amintiţi, la JO de la Londra i-a cedat locul în finala acestui aparat Larisei. Larisa şi Diana sunt foarte bune prietene, ele fiind colege de cameră de când au sosit la lotul naţional. Locul 3 la bârnă a revenit rusoaicei Anastasia Grişina.

La doar o oră de la acest succes, Larisa Iordache şi Diana Bulimar, au urcat din nou pe podiumul european. De data aceasta la sol. Acolo unde Iordache - campioana europeană de anul trecut - a terminat de data aceasta pe locul secund, primind nota 14,733. Pe trei s-a clasat Diana Bulimar, care a primit 14,533, cu care a obţinut medalia de bronz. Titlul a revenit rusoaicei Ksenia Afanaseva (15,166).

Cele patru medalii de ieri se adaugă precedentelor două cucerite de Larisa Iordache vineri şi sâmbătă. La individual compus ea a demonstrat de ce este considerată o viitoare regină a acestui sport, încheind pe locul 2, la mică distanţă de marea favorită, rusoaica Aliya Mustafina. Apoi, în finala de la sărituri, Iordache a mai urcat o dată pe podium, primind medalia de argint.

La aceste CE individuale, România a fost prezentă cu doar două gimnaste, singurele senioare din cele 4 aflate în pregătiri apte pentru a face la nivel înalt un asemenea concurs. Ţintuită acasă de o puternică răceală care a necesitat chiar şi perfuzii, antrenoarea lotului feminin, Mariana Bitang, a declarat pentru Mediafax: „Mereu prima competiţie după Jocurile Olimpice este mai dificilă, pentru că perioada de pauză e mai mare, se schimbă codul de punctaj, revenirea e mai grea. Noi am pierdut şi mai mult, pentru că din echipa de la Londra nu mai sunt aceleaşi fete. Referitor la Europenele de la Moscova, nu am ce să le reproşez fetelor noastre, chiar dacă au mai fost mici greşeli, ele şi-au făcut treaba. În fiecare finală în care au participat au luat medalii, cu excepţia Dianei Bulimar la individual-compus, în care a venit pe locul patru. Dar şi acesta e un rezultat bun, ea nu putea face sărituri până acum, era prea mică. Europenele au fost doar o etapă. Fetele au un bagaj tehnic mai mare şi mai valoros, pe care îl vom prezenta la Mondiale şi sper să scăpăm de blestemul medaliilor de argint", a declarat Bitang.

Rezultatele românilor la Campionatele Europene

FemininBârnă: Larisa Iordache - aur, Diana Bulimar - argint.Sol: Larisa Iordache - argint, Diana Bulimar - bronz.Sărituri: Larisa Iordache - argint

Individual compus: Larisa Iordache - argint, Diana Bulimar - locul 4.

Masculin

Sărituri: Flavius Koczi - argintSol: Flavius Koczi - locul 4.Paralele: Andrei Muntean - locul 7.Individual compus: Cristian Băţagă - locul 15.

simeon stalpnicul png

Flavius Koczi a salvat onoarea băieţilor

Flavius Koczi a salvat onoarea băieţilor ieri. El a ocupat locul secund în finala de la sărituri, cu o medie de 14,887, după ce prima săritură a fost notată de arbitri cu 15,158, iar cea de-a doua cu 14,616. Trebuie spus că la finalul primei sărituri Flavius a suferit o întindere musculară care a influenţat alegerea celei de-a doua execuţii.

Aurul a fost obţinut de rusul Denis Ablyazin (15,408). Sâmbătă, Flavius scăpase printre degete o medalie în finala de la sol, el ratând complet prima diagonală, la care a aterizat în fund. Chiar şi aşa, a terminat pe locul 4.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net