Larisa Iordache, salvatoarea de bronz

Ultima actualizare:

    Gimnasta a avut evoluţii bune la toate  cele patru aparate, devenind a doua  româncă din istorie dublă medaliată  în proba de individual compus la CM, după Lavinia MiloşoviciFOTO: AP
Gimnasta a avut evoluţii bune la toate cele patru aparate, devenind a doua româncă din istorie dublă medaliată în proba de individual compus la CM, după Lavinia MiloşoviciFOTO: AP

Campionatele Mondiale de gimnastică de la Glasgow vor rămâne în istorie prin marele eşec din proba de echipe. Amărăciunea a fost însă îndulcită, joi seara, de Larisa Iordache, care a cucerit medalia de bronz la individual compus. Succesul e unul care demonstrează faptul că Larisa e cea mai valoroasă gimnastă româncă a ultimilor ani.

Larisa Iordache a reuşit să revină din abis până pe podiumul Campionatelor Mondiale. Sub privirile părinţilor, aflaţi de fiecare dată în tribună atunci când fata lor concurează, lacrimile de amărăciune cu care s-au încheiat calificările pe echipe au fost înlocuite de lacrimi de fericire, după cucerirea bronzului mondial la individual compus. O medalie muncită, obţinută cu un total de 59,107 puncte, singura obţinută de delegaţia României în probele feminine la aceste Mondiale. Larisa Iordache este, însă, obişnuită să fie ea singura care aduce trofee pentru România de la campionatele supreme. Aşa s-a întâmplat şi anul trecut, la Nanning, când a obţinut argintul la individual compus şi la sol, sau în 2013, la Anvers, când a obţinut un bronz la sol. În rest, nimeni altcineva nu a mai reuşit să urce pe podium. Şi aceste performanţe au fost obţinute în condiţiile în care puştoaica de 19 ani lucrează având o talonetă specială la talpa stângă şi a suferit accidentări la genunchi. 

Are o talonetă specială la piciorul stâng

Cea de-a doua româncă aflată în finala de la individual compus, Laura Jurca, a ocupat locul 8, cu 56,732 puncte, o performanţă remarcabilă pentru fosta vicecampioană europeană a junioarelor. 

Pentru România, aceasta a fost ultima finală feminină. Aseară, după închiderea ediţiei, Baţagă a concurat în finala masculină de la individual compus, iar duminică Marian Drăgulescu va concura în finala de la sărituri.

Larisa Iordache, din  nou pe podiumul  Campionatelor Mondiale
Larisa Iordache, din nou pe podiumul Campionatelor Mondiale

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net