«Las înotul pentru familie şi afaceri!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ajuns la aproape 30 de ani, "căpitanul" Răzvan Florea va spune adio carierei sportive.

Posesor a peste 150 de titluri naţionale de-a lungul anilor, constănţeanul va avea parte, de la ora 16.30, de o retragere de gală din partea federaţiei de specialitate.

"Am o vârstă înaintată pentru marea performanţă şi am avut tăria să zic stop şi să nu păcălesc sportul. Aş mai putea câştiga lejer titluri naţionale până spre 35 de ani, dar acest lucru nu mi-ar mai produce nici o bucurie. Chiar nu ştiu dacă voi avea emoţii sau dacă voi plânge la festivitate", afirmă cel mai titrat înotător român din istorie.

Un aspect inedit e că Florea va concura, după retragerea sa oficială, în probele de 50 metri spate şi 100 metri spate, unde este mare favorit.

Antrenor la câteva grupe de copii în oraşul său natal, Florea îşi doreşte să rămână în lumea nataţiei şi după retragere.

El e deja implicat într-o afacere profitabilă cu echipamente de înot, iar banii obţinuţi speră să îi reinvestească în construirea unui bazin acoperit modern, marele său vis.

"Îmi doresc să las ceva în urma mea şi vreau să fac un bazin privat, unde agrementul să se poată combina cu performanţa", subliniază Florea.

Răzvan Florea

* Nascut la data de 19.09.1980, la Constanţa* Bronz la 200 m spate JO Atena 2004* Peste 150 de titluri de campion al României* Peste 70 de recorduri naţionale la toate categoriile de vârstă* Argint CE Madrid 2004* Bronz CE Budapesta 2006* Bronz CE bazin scurt Helsinki 2006* Bronz CE Eindhoven 2008

simeon stalpnicul png

«Îmi doresc încă un copil»

Răzvan Florea vrea să se dedice mai mult soţiei şi băiatului său, Tudor (2 ani şi 7 luni). "Eu şi Oana avem în proiect un fraţior sau o surioară pentru cel mic", glumeşte Florea, care va continua să înoate în concursurile de veterani.

Viaţa de familie l-a determinat să renunţe şi la sporturile cu motor, una dintre pasiunile sale. "Am lăsat-o mai moale în ultima perioadă cu motoarele. Am descoperit însă de curând bicicleta şi fac mountainbike".

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net