Pilotul britanic Lewis Hamilton, de la Mercedes, este decis să spulbere recordurile din Formula 1. El a mai egalat o performanță a lui Michael Schumacher.


Învingător la Hungaroring, în a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Lewis Hamilton a obținut a opta victorie în Ungaria, egalâng recordul lui Michael Schumacher de succese pe un circuit. În cazul germanului, a fost Magny Cours. Cu o zi mai devreme, sâmbătă, Hamilton devenise primul pilot din istorie care plecase de 90 de ori de pe primul loc al grilei de start. Al doilea în acest clasament este tot Michael Shumacher, cu doar 68 de pole-position-uri.

La Hungaroring, britanicul, ajuns la a doua victorie consecutivă de etapă, după succesul de la Marele Premiu al Stiriei, de săptămâna trecută, a făcut o cursă perfectă. ”A fost una dintre cursele mele preferate. Am avut un ritm foarte bun şi o strategie perfectă. Ultimele două curse au fost fantastice pentru mine şi trebuie să o ţinem tot aşa”, a declarat Lewis Hamilton. El a ajuns la 86 de victorii în carieră şi mai are nevoie de cinci succese ca să egaleze recordul lui Schumacher. Acestea ar putea fi obținute, chiar în acest an. De asemenea, la finalul actualului sezon ar putea egala o altă performanță uluitoare deținută de fostul pilot german: cucerirea titlului mondial de 7 ori!

În ceea ce-l privește pe Michael Schumacher, starea lui de sănătate după accidentul de schi suferit la 29 decembrie 2013 a rămas la fel. Preşedintele FIA, Jeant Todt, a oferit ultimele informații despre neamț, după ce l-a vizitat la casa lui de pe malul lacului Geneva. ”L-am văzut pe Michael săptămâna trecută. Se luptă. Sper ca lumea să-l poată vedea din nou. Pentru asta lucrează împreună el şi familia lui”, a declarat Todt, potrivit dailymail.co.uk.

 
 
Loading...