Multiplu campion mondial, Lewis Hamilton (Mercedes) a debutat în forță în ediția 2021 a „Marelui Circ”. Cronometrat într-o oră, 32 de minute, 3 secunde și 897 de sutimi, britanicul s-a impus pe circuitul din Bahrain, fiind mai rapid decât Max Verstappen (Red Bull Racing / la 0,745 secunde) și Valtteri Bottas (Mercedes / la 37,383 s). Debutant în CM de Formula 1, Mick Schumacher (Haaas F1 Team) a terminat cursa pe locul 16, având un tur întârziere față de învingător.


Cu toate că a plecat din pole-position, Max Verstappen n-a izbutit să se impună în cursă. Olandezul s-a aflat la șefie până prin turul 40, când a intrat la boxe pentru schimbul de pneuri. „Ce cursă dificilă!”, a recunoscut Hamilton, mai apoi. „Știam că va fi dificil să concurezi alături de Max. Ei au avut superbe performanțe tot weekend-ul. Deci, trebuia ceva cu adevărat special. Am încercat să găsesc bunul echilibru între a nu ataca prea devreme  și a avea pneuri bune pe final de cursă, care a fost dificil. Max s-a aflat în spatele meu până la capăt, dar am reușit să rezistăm. A fost una dintre cursele cele mai dure. Sunt recunoscător oamenilor din uzină și celor care au fost aici, lângă mine. Ne-au dat totul pentru a realiza aceste performanțe. Noi iubim această încercare. Îmi place incercarea. Iubesc tot ceea ce fac. A fost atât de dur în mașină astăzi, dar a fost un weekend super, unul foarte bun pentru noi. În timpul testelor, credeam că vom avea șase sau opt zecimi întârziere. Așadar, treaba făcută săptămâna aceasta a fost spectaculoasă”. 
Alături de Hamilton, la Marele Premiu al Bahrainului au participat alți trei foști campioni mondiali.  Niciunul dintre ei n-a obținut o clasare deosebită. În timp ce Fernando Alonso (Alpine, 39 ani) a abandonat, Kimi Räikkönen (Alfa Romeo, 41 ani) și Sebastian Vettel (Aston Martin, 33 ani) au terminat pe locurile 11, respectiv 15.
Pentru Lewis Hamilton, victoria de pe circuitul Sakhir este cea cu numărul  96 în 267 de curse de Formula 1 la care a luat startul.

 
 
Loading...