Lewis Hamilton se apropie de Michael Schumacher

Ultima actualizare:

    Lewis Hamilton a câștigat al 5-lea titlu mondial în MexicFoto: Guliver / GettyImages
Lewis Hamilton a câștigat al 5-lea titlu mondial în MexicFoto: Guliver / GettyImages

Pilotul britanic l-a egalat pe Juan Manuel Fangio la numărul titlurilor mondiale câștigate (5), fiind la două de recordul lui Michael Schumacher

Clasat pe locul 4 în Grand Prix-ul Mexicului, Lewis Hamilton (358 puncte la ”general”) și-a asigurat titlul mondial în Formula 1, depășindu-l astfel pe rivalul său, Sebastian Vettel (294p). Produs cu două etape înainte de finalul ediției  2018, triumful britanicului este cu atât mai meritoriu cu cât el a pilotat un monopost Mercedes socotit a fi mai puțin fiabil decât al germanului de la Ferrari. Poate tocmai de aceea Hamiton (33 de ani) s-a dovedit prudent când s-a referit la recordul de titluri din F1: ”Michael este încă departe. Mai ales la numărul victoriilor de cursă (n.r. – 91 la 71)... Fangio a realizat totul într-o perioadă în care Formula 1 era cu adevărat periculoasă. Sunt foarte fericit să-mi văd numele alături de al său”.

Campion mondial în 2008, 2014, 2015, 2017 și 2018, englezul deține recordul la pole-position (81 în 225 de curse), depășindu-l pe Schumi la acest capitol (68 în 305 curse).  

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net