Lider al extremei dreapta din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Nigel Farage l-a făcut ipocrit pe pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton (35 de ani), care s-a manifestat în ultima perioadă ca un fervent activist în lupta contra rasismului. Politicianul consideră că actualul campion mondial nu ar trebui să se exprime atât timp cât este plătit cu 40 de milioane de lire sterline pe an de o firmă care a obţinut profituri mari din "sclavie".


Într-o postare pe contul său de Twitter, Farage a scris: „După cum spune Richard Littlejohn (n.r. - jurnalist la Daily Mail), Lewis Hamilton a aplaudat răsturnarea statuilor şi a cerut eliminarea tuturor <<simbolurilor rasiste>> din lumeA întreag[. El este plătit cu 40 de milioane de lire sterline pe an de către Mercedes, o firmă care a obţinut profituri mari din sclavie. Se va încheia vreodată ipocrizia ignorantă?".
În ultima lună, septuplul campion mondial de Formula a vorbit deseori despre lupta împotriva rasismului, susținându-i pe demonstranţi. Mai mult decât atât, britanicul a participat, duminica trecută, la protestele faţă de rasism de la Londra. „Am fost astăzi, în Hyde Park, pentru protestul paşnic şi am fost atât de mândru să văd atât de multe persoane de toate rasele şi originile care susţin această mişcare. Era cu adevărat emoţionant. Sunt sigur că va veni schimbarea, dar nu ne putem opri acum", a scris el pe o reţea de socializare.
Pe de altă parte, într-un interviu pentru „Sunday Times”, pilotul a anunţat că înfiinţează o comisie pentru diversitate, care să atragă mai multe persoane din rândul minorităţilor de culoare către sportul cu motor. Fondată în colaborare cu Academia Regală Britanică de Inginerie, comisia îşi propune să le ofere tinerilor proveniţi din rândul minorităţilor cursuri centrate pe profesii legate de competiţiile automobilistice. De asemenea, parteneriatele iniţiate de comisie ar trebui să încurajeze tinerii de culoare să studieze ştiinţa, tehnologia, ingineria şi matematica, pentru a „creşte numărul minorităţilor de culoare reprezentate în F1".
În ceea ce îl privește pe Nigel Farage, acesta este fondatorul partidului pentru independenţă UKIP şi lider al Brexit Party.  

 

Loading...