Lucian Bute, după ce a fost iertat de acuzaţiile de dopaj: ”A fost cea mai grea luptă”

Ultima actualizare:

    Lucian Bute a cucerit centura mondială la categoria semimijlocie, tot la MontrealFoto: AP
Lucian Bute a cucerit centura mondială la categoria semimijlocie, tot la MontrealFoto: AP

Pugilistul Lucian Bute s-a declarat, vineri, "mulţumit şi uşurat" de decizia comisiei de box din Washington DC de a-l ierta de acuzaţiile de dopaj, el menţionând, în mesaje postate pe reţelele de socializare, că a fost cea mai grea luptă a carierei sale şi că va reveni în ring în 2017.

"Comisia de box din Washington DC a închis dosarul în care am fost acuzat de doping. Voi boxa din nou în 2017!", a scris Bute pe Facebook.

Pe Instagram, pugilistul a notat că este momentul acum să meargă mai departe şi a adăugat că va lupta în continuare pentru un box curat.

"Este momentul să merg mai departe, după luni de incertitudine şi luptă cu ideea de a fi acuzat de dopaj după egalul cu Badou Jack. Sunt mulţumit şi uşurat de înţelegerea la care am ajuns în această săptămână cu comisia de box din Washington DC. Voi contribui voluntar cu 50.000 de dolari la programul pentru un box curat al WBC/VADA şi accept o suspendare retroactivă a licenţei mele pe şase luni, începând din data de 6 mai 2016. A fost cea mai grea luptă a carierei mele şi lupta care m-a lăsat cu cele mai multe cicatrice. Niciodată nu am vrut un avantaj incorect faţă de adversarul meu şi sunt mulţumit că autorităţile din DC şi WBC au analizat cazul obiectiv şi l-au considerat neglijenţă în folosirea unui supliment contaminat. Voi continua să lupt pentru un box curat şi pentru implementarea regulamentelor FDA în industria suplimentelor, astfel încât situaţii ca a mea să fie evitate. Intenţionez să îmi continui cariera şi voi reveni în ring la începutul anului 2017", a precizat Lucian Bute, care le-a mulţumit echipei sale, avocatului său şi fanilor pentru susţinere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net