Lucian Bute l-a făcut KO pe Jesse Brinkley şi rămâne campion al lumii

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Lucian Bute a dominat disputa cu americanul Jesse Brinkley. Trimis de trei ori la podea, salvat de gong de tot atâtea ori, yankeul n-a reușit să se ridice în repriza a 9-a, când s-a prăbușit sub seria de pumni a românului. Bute şi-a apărat cu succes pentru a şasea oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie. Meciul s-a disputat la Centre Bell din Montreal.

VIDEO/ Vezi aici meciul complet dintre Lucian Bute şi americanul Brinkley. Desfăşurarea ostilităţilor repriză cu repriză

Lucian Bute, în vârstă de 30 de ani, are acum 27 de victorii la profesionişti, 22 prin KO, şi nicio înfrângere. Brinkley, în varstă de 34 de ani, are 35 de victorii (22 prin KO) şi 4 înfrângeri.

simeon stalpnicul png

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial (foto: Bernard Brault, La Presse)

REZUMATUL JOCULUI:

În repriza a cincea, Bute l-a trimis la podea pe Brinkley, însă americanul a fost salvat de compatriotul său, arbitrul de ring, care l-a numărat şi a practic l-a ajutat să ajungă la finalul rundei.

Brinkley a fost numărat şi în repriza a opta, când a avut nevoie de prezenţa medicului deoarece sângera la arcada dreaptă.

Bute l-a trimis la podea pe Brinkley în minutul 2.48 din repriza a noua, datorită unui upercut de stânga, acelaşi procedeu cu care i-a învins pe Librado Andrade şi Edison Miranda.

În cele opt reprize, Bute s-a impus cu 10-9 în patru şi cu 10-8 în alte două. În două runde (a patra şi a şaptea) a fost declarat învingător Brinkley, cu 10-9.

CE A SPUS BUTE DUPĂ MECI:

Lucian Bute: ”După ce a căzut a treia oară mi-am zis că e de ajuns”

Brinkley: Bute m-a lovit atât de tare încât am crezut că mi-a ieşit ochiul din orbită

Lucian Bute, extrem de dezamăgit de autorităţi şi de premierul Boc

Bute a vrut ca meciul său să nu fie televizat . Vezi aici de ce!

Ce a făcut şi Adrian Diaconu: ”Am crezut că este cel mai groaznic meci din cariera mea”

Rudel Obreja a anunțat la Realitatea TV că Lucian Bute va sosi în țară pe 23 octombrie.

”Vă mulțumesc și vă iubesc!”, a declarat Bute la Radio România Actualități.

LUCIAN BUTE A REUȘIT SĂ-ȘI PĂSTREZE CENTURA DE CAMPION MONDIAL PRINTR-O NOUĂ VICTORIE ÎNAINTE DE LIMITĂ, A 22-A DIN CARIERĂ.

Potrivit HBO, este posibil ca în 2011 Lucian Bute să lupte pentru unificarea centurilor. Firește că vor urma negocieri.

simeon stalpnicul png

R9. Alt atac al lui Bute pe final de repriză. BRINKLEY E LA PODEA. SE RESIMTE. ȘI NU VA PUTEA CONTINUA.

VICTORIE PENTRU BUTE! ROMÂNUL RĂMÂNE CAMPION MONDIAL!

R7. Lucian Bute a controlat și această repriză. Românul și-a permis chiar să se deschidă, ceea ce i-a dat ocazia lui Brinkley să lovească și el. Oricum, yankeul nu s-a descurcat prea rău după ce a fost numărat. El se dovedește destul de rezistent. Să vedem până când. Lui Brinkley i s-a desfăcut mănușa, ocazie numai bună pentru a-și mai trage sufletul.

ROMÂNUL ATACĂ PE FINAL DE REPRIZĂ. Serii de pumni reușește Bute. Brinkley se clatină din nou. Și e la pământ. A doua oară. Se ridică, însă are fața plină de sânge. Este chemat medicul... Pe Brinkley l-a salvat din nou gongul. De data aceasta Bute a lovit la figură.

simeon stalpnicul png

R6. Brinkey rezistă. El a reușit să treacă peste momentele critice din finalul reprizei a 5-a. Bute conduce însă la puncte, iar diferența nu-i mică pentru acest nivel.

simeon stalpnicul png

R5. Sigur pe el, românul caută lovitura decisivă. Strategia lui este clară acum. El încearcă să-și trimită jab-ul. Atacă mai ales la corp, cu stânga sa. Pe finalul reprizei, Bute a reușit câteva serii prin care Brinkley s-a încovoiat. Și Bute îl trimite la pământ cu 17 secunde înainte de gong. Americanul este numărat. Brinkley este salvat de gong.

R4. Bute a preluat ușor-ușor inițiativa. Românul nu reușește încă să-l destabilizeze pe yankeu, însă loviturile sale sunt tot mai dese și mai periculoase.

R3. Bute a terminat repriza cu câteva lovituri care au electrizat sala. Spectatorii îl încurajează strigându-i numele.

R2. Meciul a continuat sub semnul prudenței. Brinkley are un ușor avantaj după prima repriză. Sfătuit de Larouche, antrenorul său, Bute este prudent. Echilibrul se păstrează după două reprize.

simeon stalpnicul png

REPRIZA 1. Meciul a început. Bute poartă un șort roșu cu alb, iar americanul unul albastru cu dungi de culoare albă și roșie. Cei doi pugiliști au trecut repede peste perioada de studiu, căutând să puncteze din start. Românul este avantajat de alonjă, iar loviturile sale sunt socotite mai iuți.

Este ultimul și cel mai important meci al galei de astăzi. Neînvins în carieră, Bute este considerat mare favorit, cu o cotă de 15-1.

Așa cum anunțam, românul a urcat în ring pe acordurile melodiei lui U2, "Where the streets have no name".

Lucian Bute are 30 de ani și următorul palmares: 26 de victorii, din care 21 prin KO.

Jesse Brinkley are 33 de ani și următorul palmares: 35 victorii, 22 prin KO, și 5 înfrângeri.

Joc de lumini și de sunte înaintea apariției campionului român, Lucian Bute. Românul a fost salutat cu urale la apariția în sala din Montreal. El a purtat un halat roșu, cu guler alb. Și și-a făcut apariția de pe scenă cu un lift care l-a adus de la subsol.

URMEAZĂ MARELE MECI, BUTE - BRINKLEY!

Comentatorii au apreciat faptul că în repriza a doua, când a recepționat o lovitură tare, Diaconu și-a așezat un genunchi pe podea. În acest fel, el a putut să-și revină și să evite o situație neplăcută.

Update ora 06.15: Victorie la puncte pentru DiaconuAdrian Diaconu a fost declarat învingător în unanimitate: 98-91, 97-92, 98-92. Comentatorii au considerat acest meci drept cel mai frumos al galei, iar victoria românului ca fiind meritată.

Update ora 06.10: Meciul Diaconu - Sheika s-a încheiatSpectatorii din Montreal au răspund cu ovații la loviturile lui Diaconu din runda a 9-a pe care românul a dominat-o. Ultima repriză a fost la fel de pasionantă, cei doi boxeri schimbând lovituri prin care să lase o ultimă impresie cât mai bună. Diaconu a terminat meciul cu brațele ridicate în semn de victorie. Cei doi pugiliști s-au îmbrățișat la final.

simeon stalpnicul png

Update ora 06.05: Schimburi spectaculoase de pumniMeciul dintre Adrian Diaconu și Omar Sheika este din ce în ce mai frumos. Românul a redevenit agresiv în repriza a 7-a, însă Sheika a reacționat în forță încă din startul rundului următor.

simeon stalpnicul png

Update ora 06.00: Meciul e echilibrat, însă Sheika are fața tumefiatăDacă Sheika a lovit mai mult în repriza a 5-a, Diaconu a fost mai activ în următoarea. Românul a găsit de câteva ori ținta, iar fața lui Sheika nu arată deloc bine.

Update ora 05.47: Diaconu are un ușor avantaj

Diaconu a dominat reprizele 3 și 4. Sheika are probleme. Loviturile românului încep să lase urme. Sheika este atenționat să nu mai lovească jos, iar ochiul lui drept a început să se umfle. Diaconu conduce după patru reprize.

Update ora 05.35: Lucian Bute își face pregătirea pentru meci

Campionul român se află într-o sală anexă. Televiziunea canadiană a prezentat imagini cu Bute încălzindu-se după primul rund al meciului Diaconu - Sheika. "Rechinul" s-a descurcat bine și a dat mai multe lovituri. În repriza a doua însă, românul a recepționat o lovitură și a fost numărat...

DECLARAȚIE JO JO DAN

"Nu ştiam că Villafane este stângaci... M-am pregătit pentru un meci cu un dreptaci, Însă cred că m-am descurcat bine. Sper ca în curând să boxez din nou pentru titlul mondial. Mă gândesc la o revanşă cu Aydin", a declarat Ionuț Dan la Radio România Actualităţi.

Update ora 05.20: Urmează meciul lui Adrian Diaconu

Peste câteva minute va începe meciul dintre Adrian Diaconu și Omar Sheika. Învins de Jean Pascal, românul își dorește victoria astăzi. În caz contrar, ”Rechinul” a anunțat că se va retrage.

Update ora 05.08: Benoît Gaudet l-a învins prin KO pe Ceferino Dario Labrada

Benoît Gaudet a câștigat înainte de limită meciul cu Ceferino Dario Labrada. Acesta și-a expediat adversarul la podea, printr-o serie de lovituri, în minutul 2:35 al reprizei a 6-a.

Update ora 04.23: Jo Jo Dan, victorie prin KO!Românul a avut dificultăți în a-și lovi adversarul, Villafane deplasându-se bine în ring. Totuși, Jo Jo Dan a dominat lupta de la începutul ei, trimițându-l la podea pe adversarul său în repriza a 4-a.

Update ora 04.15: Urcă în ring Jo Jo DanIonuț va încrucișa mănușile cu Andred P. Villafane. Este primul meci al lui Jo Jo Dan după înfrângerea controversată pe care a suferit-o în fața lui Selcuk Aydin, în iunie trecut, în Turcia.

Update ora 04.00: Retragere pentru Bergeron

Clubul InterBox, pentru care boxează Lucian Bute, i-a organizat cu prilejul galei de astăzi, de la Montreal, retragerea lui Jean-Francois Bergeron, fost pugilist de categoria grea. Înaintea acestui moment, Sebastien Gauthier l-a înfruntat pe argentinianul Julio David Roque. Localnicul a fost declarat câștigător în unanimitate:  80-72, 80-72, 79-73.

Update 03.19: Adrian Diaconu și-a făcut apariția în Centre Bell”Rechinul” a fost aplaudat cu multă căldură de spectatorii canadieni. Cum de altfel a fost primit și Lucian Bute. Până acum s-au disputat deja două meciuri în cadrul galei de la Montreal.  Francy N’tétu l-a învins (38-36, 37-37, 38-36) pe Martin Desjardins, iar  Pier-Olivier Côté l-a trimis la podea, în primul rund, pe  Walter Sergio Gomez (arbitrul a oprit lupta în minutul 1 și 56 de secunde).

VEZI CUM S-A PREGĂTIT BUTE PENTRU MECI:

Update 02.45: Bute îi mulțumește nutriționistei sale Românul a trecut cu bine de cântarul oficial și a declarat că este în mare formă, grație antrenamentelor, dar și ajutorului dat de echipa lui. El i-a mulțumit nutriționistei sale, Melanie Olivier. ”Este fantastic ceea ce a făcut pentru mine. Am putut să mănânc de două ori pe zi în tot timpul antrenamentelor mele. Am mâncat și ieri seară, la orele 22.00, vă jur!”, a declarat Bute. ”Este o nebunie. Eu am fost în Florida, Melanie la Montreal, însă ea mi-a urmărit greutatea în timp real”, a adăugat campionul român, care a mai spus că nu a avut niciodată probleme cu greutate la ultimele lui trei meciuri. Canadienii și-au permis să glumească puțin pe tema cântarului: ”Totuși acum lui Bute îi este foame. Îi e foame de victorie”.

image

DECLARAȚII ÎNAINTE DE MECILucian Bute: ”Vreau să mă folosesc de avantajul jab-ului meu, să intru cum trebuie în meci și KO-ul va veni ușor”.

Jesse Brinkley: ”Nu am nimic de pierdut. Sunt neglijat de presă, însă nu face nimic. Nu mă cunosc”.

Stephane Larouche (antrenor Bute): ”Sunt sigur că toată lumea va vorbi de Lucian anul viitor. Sunt sigur, sigur. Nu toate luptele sunt în Templu. Puțini oameni știu cu cine a boxat Sugar Ray Leonard pentru a deveni campion. Nu-și amintesc de meciurile cu Roberto Duran, cu Marvin Hagler, cu Thomas Hearns. Lucian va disputa un asemenea meci. Sunt sigur însă că el va fi cunoscut”.

MAI CITEȘTE ȘI:

Update ora 02.05: Mendy își dorește ca Bute să câștigeÎn cazul victoriei astăzi, Lucian Bute îl va înfrunta în meciul următor pe francezul Jean-Paul Mendy (foto jos). Neînvins în 30 de meciuri, acesta a declarat în cotidianul ”L'Équipe” că își dorește ca românul să câștige meciul cu Jesse Brinkley pentru că astfel va lupta împotriva unui boxer care nu a cunoscut înfrângerea la profesioniști. Pugilistul de 36 de ani nu crede însă că disputa lui Bute cu americanul va fi o simplă plimbare pentru român. ”Brinkley este puternic și poate da peste cap toate calculele”. Mendy îl consideră pe Bute, care, ca și el, este stângaci, un bun tehnician, cu frumoase lovituri de upercut. Francezul a adaugat că sportivul lui Interbox are capacitatea de a se adapta la orice stil de luptă.

image

MAI CITEȘTE ȘI:

Update 02.00: Jo Jo Dan ar putea boxa cu Decarie în 2011Peste câteva ore, Jo Jo Dan (foto jos) va lupta cu argentinianul Andre Pablo Villafane. În caz de victorie, românul își dorește să lupte pentru titlul mondial. Specialiștii canadieni estimează, totodată, că el ar putea disputa o revanșă în fața turcului Selcuk Aydin sau un meci cu Antonin Decarie, un pugilist din Quebec. ”Dacă voi avea această ocazie, de ce nu?!”, a comentat Jo Jo Dan. ”Decarie este un bun boxer, este apreciat în Quebec. Va fi un frumos spectacol”.

image

Update 00.30: Câteva reacții din presa de peste ocean înaintea luptei:

Yahoo: Bute, duel cu hocheiștii în sufletele canadienilor din MontrealÎn Montreal, Bute este aproape tot atât de apreciat precum hocheiștii de la Canadiens. S-au vândut aproape 14.000 de bilete și până la ora meciului această cifră ar putea fi depășită. Iar promoterul Jean Bedard spune că meciurile lui Bute aduc sume importante de bani și din transmiterea în sistem pay-per-view, în Canada. "Acest lucru spune multe despre impactul pe care Bute îl are aici. Brinkley este un necunoscut pentru publicul canadian iar vânzările se datorează numai lui Bute și charismei sale", a spus Bedard.

The Province: Brinkley, pasionat de arme de focSunt puține drumuri pe care să apuci în ceea ce privește cariera, atunci când te-ai născut în Yerrington, Nevada, un oraș de 3000 de locuitori. Lumea se împarte în cei care au activități fermiere, marea majoritate, și ceilalți. Aici s-a născut Jesse Brinkley, un pescar avid, un vânător și un pasionat al armelor de foc. Face orice, însă nu a lucrat niciodată într-o fermă. A devenit profesionist din simplul motiv că ura casca care se poartă la amatori

ESPN: Brinkley, 150 de runde de sparringÎn cele 10 săptămâni de pregătire pentru duelul cu Bute, Brinkley a adunat peste 150 de ședințe de sparring, o parte dintre adversari fiind extrem de puternici printre care și Demetrius Andrade, participant la JO de la Beijing. Pentru Brinkley, 33 de ani, este mai bine că a ajuns să lupte mai târziu pentru titlul mondial, decât niciodată.

Boxing Scene: Bute-Pavlik, posibil în martie 2011Interbox plănuiește un duel cu Pavlik, promotorul Jean Bedard anunțând că a primit o ofertă de la HBO în acest sens, pentru luna martie a anului viitor. Duelul ar urma să se dispute în limitele greutății de 75 de kilograme (166 pounds), Bedard fiind convins că Bute ar putea coborâ în limitele acestei categorii. Dacă Adrian Diaconu reușește un rezultat bun în această seară cu Omar Sheika, ar putea fi inclus la rândul său în acea gală.

image

Update 20.00 Lucian Bute va intra în ring, ca de obicei, pe celebra melodie „Where the streets have no name" (Unde străzile nu au nume) a trupei irlandeze U2. Cântecul, lansat pe piaţă în luna august 1987, a fost cel de-al treilea single de pe albumul „The Joshua Tree", şi a devenit de-a lungul timpului unul dintre cele mai populare hituri ale celor patru irlandezi. Bono, solistul trupei, a scris versurile, drept răspuns la ideea preconcepută că este posibil să identifici religia, statutul social şi averea unui om în funcţie de strada pe care stă. Bono s-a raportat în principal la capitala Irlandei de Nord, Belfast, însă mesajul a fost adresat tuturor oraşelor mari din lume. Muzica îi aparţine chitaristului Edge, al cărui solo de chitară din debutul şi din finalul melodiei au transformat-o într-un dintre cele mai apreciate piese de concert din discografia trupei.

Vezi atmosfera electrizantă de la Bell Center, pe melodia celor de la U2, la prezentarea lui Bute dinaintea meciului cu Librado Andrade:

Specialiştii din Canada îl dau mare favorit pe boxerul român în disputa cu Jesse Brinkle, socotind că este mai rapid decât acesta. „Mister KO” îşi apără titlul de campion la Montreal.

Neînvins la profesionişti, Lucian Bute îşi va apăra în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Montreal, titlul mondial la categoria supermijlocie, în versiunea IBF. Adversar îi va fi americanul Jesse Brinkley, iar specialiştii boxului din Canada sunt categorici: românul este favorit.

Cu toate acestea, nu puţini sunt cei care îl sfătuiesc pe Bute să fie prudent. Fost campion mondial WBC, astăzi având o funcţie la vârf în Interbox, Eric Lucas, de pildă, a declarat presei că „Lucian nu trebuie să întâmpine probleme în a-l învinge pe Brinkley. Este mai rapid decât el. Singurul pericol care îl paşte este să-l trateze cu lejeritate pe acesta. Lucian trebuie să rămână concentrat. El are multă ambiţie şi este un boxer prea serios pentru a comite acest gen de imrpudenţă”. a declarat Lucas, după care a adăugat că se va afla în sală, la gala din 15 octombrie. Fostul pugilist a mărturisit că şi meciul Diaconu - Sheika, programat în aceeaşi gală, se anunţă a fi exploziv şi că românul va câştiga.

„Românul este un monstru, un coşmar”

Apropierea meciului l-a făcut pe Brinkley să devină tot mai vorbăreţ. Lucru normal dacă ne gândim că, în timp ce românul are centura de campion şi un palmares impresionant, el poate atrage publicul şi prin declaraţiile sale provocatoare. "Ştiu la ce să mă aştept din partea unui campion mondial care nu a cunoscut înfrângerea. La ce te poţi aştepta de la un astfel de pugilist? Te aştepţi să dea tot ce are mai bun şi mai măreţ în el. Lucian este un monstru, un coşmar al naibii de urât. M-am pregătit atât mental cât şi fizic pentru cea mai dură seară, însă îl voi ataca pe Bute. Vreau să-mi asum mai multe riscuri. Sunt în formă, lovesc puternic, iar dacă Lucian are impresia că mă va domina şi că mă va învinge, atunci se minte singur, iar echipa sa îl minte. Eu ştiu cu cine am de-a face. Este un pugilist care loveşte foarte puternic cu stânga. Respect tot ceea ce are de oferit acest om", a spus Brinkley pe fighthype.com.

Vezi un clip de prezentare a lui Bute:

Două victorii în faţa lui Andrade

Născut în 28 februarie 1980, în comuna gălăţeană Pechea, Lucian Bute a devenit boxer profesionist în 2003, când a semnat un contract cu clubul canadian Interbox. El are în palmares 26 de victorii în tot atâtea meciuri, iar 21 dintre ele le-a terminat înainte de limită ceea ce i-a adus porecla „Mister Box”.

Bute s-a remarcat ca amator, câştigând medalia de bronz la Mondialele de la Houston, din 1999. El a devenit campion al lumii la profesionişti, în versiunea IBF, în 20 octombrie 2007, când l-a învins prin KO, în repriza a 11-a, pe Alejandro Berrio. De atunci, românul şi-a apărat titlul în faţa lui William Joppy (SUA), Librado Andrade (Mexic), de două ori, Fulgencio Zuniga şi Edidon Miranda (ultimii doi din Columbia).

Meciul în care Lucian Bute îşi va apăra centura de campion mondial va fi transmis în Statele Unite ale Americii de către reţeaua ESPN, potrivit unei înţelegeri încheiate cu Interbox. Compania care îl reprezintă pe boxerul român a vândut deja meciul în peste 15 ţări, de pe cinci continente (citeşte aici unde se va vedea meciul lui Bute)

În aceeaşi gală de la Montreal, fostul campion al semigreilor WBC Adrian Diaconu va boxa cu americanul de origine palestiniană Omar Sheika, iar Ion Ionuţ - Jo Jo Dan va urca în ring împotriva argentinianului Andre Pablo Villafane.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net