Luptătorul de libere Albert Saritov a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Ultima actualizare:

    Albert Saritov a fluturat drapelul României după ce a obținut medalia de bronz la JO de la RioFoto: Guliver / GettyImages
Albert Saritov a fluturat drapelul României după ce a obținut medalia de bronz la JO de la RioFoto: Guliver / GettyImages

Medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, sub drapelul României, luptătorul de libere Albert Saritov (35 de ani) a obținut, astăzi (joi, 6 mai), calificarea la ediția ce va avea loc la Tokyo, la vară. Acesta este al 64-lea sportiv român care își asigură prezența la competiția polisportivă de la vară. În cadrul turneului de calificare de la Sofia, Saritov l-a învins în semifinalele categoriei 97 kg pe ucraineanul Valeri Andriiţev și va lupta, mâine, în finală, cu italianul Abraham de Jesus Conyedo Ruano.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook,  Federația Română de Lupte (FRL) a făcut fericitul anunț: „Luptătorul liberist, medaliat cu bronz la ediția de la Rio, va reprezenta România la Jocurile Olimpice din Japonia! Albert și-a asigurat în această seară biletul olimpic prin calificarea în finala categoriei 97 de kilograme, din cadrul Turneului de la Sofia! Felicitări Albert! Felicitări antrenorilor și staff-ului tehnic! Felicitări tuturor celor care au contribuit în pregătirea lui, în tot acest ciclu olimpic! România continuă lupta pentru calificări!”.Născut în 8 iulie 1985, la Hasaviurt (Rusia), Albert Saritov a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2011, de la Istanbul. Naturalizat român, acesta a concurat la Rio, iar la CE de lupte de la Roma, de anul trecut, a obținut medalia de argint la categoria 97 de kilograme. În noiembrie 2017, a fost inclus în "Samurai 2020", programul de asistență specială a sportivilor cu potențial de a obține medalii la JO Tokyo 2020. La turneul de calificare de la Sofia, România mai este reprezentată de următorii sportivi:Lupte libere: Kovacs Răzvan (57 kg), Okhlopkov Nikolai (65 kg), Kapraev Zurab (74 kg), Palaghia Mihai (86 kg), Chintoan Rareș (125 kg). Antrenori: Ion Vremere, Alexandr Zubrilin.Lupte greco-romane: Arnăut Răzvan (60 kg), Cojocari Ilie (77 kg), Alexuc Ciurariu Alin (130 kg). Antrenori: Arghira Anton, Cărare Petre.Lupte feminin: Ana Andreea (53 kg), Zhydachevska Kateryna (57 kg), Incze Kriszta (62 kg), Axente Cătălina (76 kg). Antrenori: Nikolay Stoianov, Adina Popescu. 

Lista sportivilor români calificați la JO Tokyo

Atletism (5): Florentina Iuşco și Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului)Baschet (4): echipa feminină de baschet 3x3Box (1): Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg)Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculinCiclism (2): Vlad Dascălu mountain bike, 1 loc nenominal cotă parte la ciclism pe şosea, grație poziției ocupate la final de 2019 în clasamentul pe națiuniFotbal (18): echipa naţională olimpicăGimnastică artistică (3): Maria Holbură, Larisa Iordache (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri)Înot (2): Robert Glinţă și Daniel Martin (100 m spate)Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin - 1.000 mLupte (2): Albert Saritov (lupte libere, cat.97 kg), Alina Vuc (cat. 50 kg)Scrimă (2): Ana Maria Popescu Brânză (spadă individual), Iulian Teodosiu (sabie individual)Tenis de masă (4): echipa feminină formată din 3 jucătoare (Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro), Ovidiu IonescuTir sportiv (1): Laura Coman (puşcă aer comprimat 10 m)

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net