Mani Gyenes şi Marcel Butuza se află în Top 50 în Dakar

Ultima actualizare:

    Mani Gyenes
Mani Gyenes

Marc Coma (KTM) a câştigat ieri, etapa cu numărul 7 din raliul-raid Dakar, la moto, o buclă care a pornit şi s-a terminat la Copiapo, în Chile (în lungime de 573 km, din care proba specială a fost de 419 km). Sătmăreanul Mani Gyenes a terminat pe 25, rămânând pe 21 la "general".

Prima etapă desfăşurată în Chile i-a găsit în faţă, la moto, pe Coma şi Despres, principalii favoriţi la câştigarea ediţiei din acest an. Primul s-a impus, reducând cu două minute şi trei secunde decalajul care îl separa de francez. Cyril Despres (KTM) a sosit pe 2, având în continuare un avans liniştitor în fruntea clasamentului (7 minute şi 48 de secunde). Pe locul 3 în etapă a sosit Paulo Goncalves, la 2.49 de câştigător.

Etapa de ieri a fost marcată de abandonul lui Francisco Lopez (Aprilia). Chilianul a căzut, iar durerile resimţite l-au făcut să renunţe. "Sunt dezolat pentru oamenii care au venit să mă vadă şi să mă susţină. Sufăr mult şi cel mai prudent este să nu merg mai departe", a declarat cel care coborâse pe locul 9 în clasament. În vârstă de 36 de ani, câştigătorul primei etape din acest an a acuzat dureri la genunchi (ligamente încrucişate). 

Cei doi români participanţi la moto au avut din nou evoluţii bune, semn că ei s-au adoptat cursei, păstrînd un ritm constant de înaintare. Emanuel Gyenes (KTM) a venit pe 25, la 35.22 de învingător, în timp ce Marcel Butuza (KTM) a încheiat etapa pe 52 (la 1h 03.43). În clasamentul general, Emanuel Gyenes ocupă poziţia a 21-a, cu o întârziere de două ore, 45 de minute şi 12 secunde faţă de liderul Cyril Despres, în timp ce Butuza se află pe locul 46 (la 6h 24.39).

La auto, etapa de sâmbătă a fost câştigată de Nasser Al-Attyah (Hummer), care a parcurs cei 419 km ai "specialei" în 3h 26.57. Clasat pe 3, la 7.53 de pilotul din Qatar, francezul Stephane Peterhansel (Mini) a rămas lider la "general", el având un avans de 11.22 faţă de polonezul Holowczyc.

Astăzi este zi de pauză în raliul-raid Dakar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net