Maratonista Simona Halep

Ultima actualizare:

    Românca are cel mai aglomerat  program înaintea Turneului Campioanelor  dintre toate jucătoarele de Top 5 Foto: AP
Românca are cel mai aglomerat program înaintea Turneului Campioanelor dintre toate jucătoarele de Top 5 Foto: AP

Simona Halep nu se dezminte. Iubeşte tenisul şi vrea să obţină performanţe, astfel că e dispusă să facă orice sacrificiu pentru a fi cât mai bine pregătită pentru Turneul Campioanelor. Aşa se face că are un program infernal în finalul sezonului.

Simona Halep este jucătoarea de top cu cel mai aglomerat program înaintea competiţiei de la Singapore. Ea e singura tenismenă din Top 5 mondial care s-a înscris la trei turnee în următoarea perioadă. Iar acest lucru e cu două tăişuri. Pe de o parte ar putea fi un lucru bun, pentru că jocurile oficiale reprezintă cele mai bune antrenamente - a şi recunoscut că obiectivul ei îl reprezintă Turneul Campioanelor -, dar pe de altă parte ar putea reprezenta şi un risc. Ea a recunoscut că problemele la coapsă nu sunt încă rezolvate, aşa că o recidivă ar putea apărea oricând.Ajunsă deja în China, Simona Halep va debuta săptămâna aceasta la Guangzhou, o competiţie de 226.500 de dolari. Interesant e că deţinătoarea titlului e o altă româncă, Monica Niculescu, iar anul acesta marea favorită e, de departe, Simona. Ea e singura jucătoare din Top 15 care va lua startul la întrecerea din China. Pentru Halep aceasta e a doua participare la Guangzhou, după ce în 2010 părăsise competiţia încă din primul tur. Din 28 septembrie, Simona va juca la Wuhan, acolo unde va fi cap de serie numărul 1. Ea va juca pentru a doua oară la competiţia dotată cu premii de 2.212.250 de dolari, acolo unde anul trecut a fost eliminată în turul secund de Garbine Muguruza. În fine, periplul chinezesc la care Simona va fi însoţită de Răzvan Sabău, nu de antrenorul Darren Cahill, se va încheia cu turneul Premier Mandatory de la Beijing. Dotată cu premii de 4.720.380 de dolari, competiţia va reuni, cel puţin teoretic, toate jucătoarele din Top 25 mondial. Simona va fi cap se serie numărul 2, după Serena Williams. Anul trecut, Simona a fost eliminată în sferturile de finală de Ana Ivanovic.Turneul Campioanelor, competiţia care încheie în mod tradiţional sezonul feminin, va avea loc în perioada 25 octombrie – 1 noiembrie, la Singapore. Indiferent de rezultat, Simona va rămâne pe locul 2 până la finalul anului.

A mai câştigat un titlu în China

Simona Halep are amintiri plăcute din China. În chiar primul turneu al sezonului, de altfel, cel de la Shenzhen, ea a cucerit titlul. Atunci, în prima săptămână din ianuarie, Simona Halep a învins-o cu scorul de 6-2, 6-2 pe elveţianca Timea Baczinsky. A fost primul din cele trei trofee obţinute în acest sezon de sportiva noastră.


    Foto: AP
Foto: AP

Unde joacă fetele din Top 5 până la Singapore

1. Serena Williams: Beijing2. Simona Halep: Guangzhou, Wuhan, Beijing3. Maria Sharapova: Beijing4. Petra Kvitova: Wuhan, Beijing5. Lucie Safarova: Wuhan, Beijing

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net