Accidentat grav pe circuitul de la Jerez, în timpul Marelui Premiu al Spaniei la MotoGP, Marc Marquez (27 de ani) a fost supus, luni, 3 august, în Barcelona, unei a doua operaţii la braţul drept. În aceste condiții, șansele ca el să ia startul la cursa de la Brno, din weekend, sunt egale cu zero.


Honda, echipa pentru care concurează campionul mondial en titre, a precizat într-un comunicat: „Marc Marquez a fost supus la o a doua operaţie după ce placa de titan montată să-i fixeze humerusul drept a suferit deteriorări din cauza acumulării de stres. Dr. Xavier Mir şi echipa sa de la Spitalul Universitari Dexeus au înlocuit cu succes placa de titan, iar Marc va rămâne acum în spital timp de 48 de ore înainte de a fi externat".
Responsabil cu intervenția, medicul Xavier Mir a declarat, potrivit motorsport.com: „O acumulare de stres în zona operată a făcut ca placa să sufere unele deteriorări, astfel încât a fost îndepărtată şi înlocuită cu o nouă fixare. Pilotul nu a avut dureri în această perioadă. El a urmat întotdeauna sfaturile medicale primite. Din păcate, un supra-stres a provocat această problemă. Acum trebuie să aşteptăm 48 de ore pentru a vedea timpul de recuperare".
La 19 iulie, în timpul cursei de la Jerez, Marc Marquez a fost victima unei căzături dure cu patru tururi înainte de finalul cursei, în timp ce se lupta pentru clasarea pe podium, după o revenire spectaculoasă din coada plutonului. Ibericul a fost operat, la 21 iulie, la Barcelona, de o triplă fractură la humerusul drept. Medicii au constatat că nervul radial nu a fost afectat şi i-au montat o placă de titan prinsă cu şuruburi pe osul fracturat. La câteva zile după accident, Marquez a revenit la Jerez, unde era programat şi al doilea grand prix al sezonului, în 26 iulie. El a intenționat să ia startul în cursă, însă a decis să renunţe după ce a efectuat câteva tururi în antrenamentele libere.

 
 
Loading...