Organizatorii Marelui Premiu de Formula 1 al Olandei au decis să îl anuleze. Cursa programată iniţial în 3 mai, pe circuitul de la Zandvoort, fusese amânată din cauza pandemiei de COVID-19.


Director al evenimentului, Jan Lammers a explicat de ce s-a luat această hotărâre: "Am studiat posibilitatea organizării Marelui Premiu într-o altă perioadă a anului, fără public. Dar am dori să sărbătorim întoarcerea Formule 1 la Zandvoort alături de fanii noştri şi de olandezi. Prin urmare, cerem tuturor să aibă răbdare. Simt această nerăbdare de 35 de ani (ultimul GP din Olanda a avut loc în 1985). Aşa că pot aştepta încă un an".
Din ediția 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1 au fost amânate sau anulate 10 din cele 22 de etape din cauza pandemiei de coronavirus. Cursele din Australia, Bahrain, Vietnam, China, Spania, Azerbaidjan şi Canada au fost amânate, în timp ce grand prix-urile din Monaco, Franța și Olanda au fost anulate.
În acest context, ediția 2020 ar urma să înceapă în Austria, la 5 iulie, şi ar cuprinde între 15 şi 18 etape. Motorsport.com a publicat, miercuri, un calendar provizoriu al curselor europene din această vară, care ar urma să cuprindă câte două grand prix-uri în Austria (5 și 12 iulie), la Spielberg, şi în Marea Britanie (2 și 9 august), la Silverstone, precum și câte unul în Ungaria (19 iulie), Spania (16 august), Belgia (30 august) și Italia (6 septembrie). 

 
 
Loading...