Maria Holbură a salvat onoarea gimnasticii

Ultima actualizare:

    Maria HolburăFOTO: Facebook COSR/ Emilia Nicolae
Maria HolburăFOTO: Facebook COSR/ Emilia Nicolae

Campionatul Mondial de gimnastică de la Stuttgart va reprezenta de acum înainte un reper negativ în istoria sportului românesc. Chiar dacă echipa feminină a obținut cea mai slabă clasare din istorie, există și o veste bună: Maria Holbură s-a calificat la Jocurile Olimpice la individual compus.

În vârstă de 19 ani, sportiva născută la Constanța a terminat pe locul 54 concursul de calificare la individual compus. Numai că la Jocurile Olimpice merg, pe lângă sportivele componente ale celor 12 echipe calificate, și alte 20 de gimnaste individuale. Iar Maria a fost a 13-a dintre cele 20 de calificate. Ea a devenit astfel al 49-lea membru a delegației românești de la Tokyo.

Fiica unui fost practicant de lupte libere, Ioan Holbură, Maria a început gimnastica la vârsta de 5 ani, la CSS 1 Constanța, cu antrenorii Sorin Bechir și Mirela Szemerjai, cea care le-a pregătit în perioada de început pe Simona Amânar sau Daniela Sofronie. Talentul a recomandat-o de mică să facă parte din loturile naționale, așa că ea a făcut parte și din delegația care a încercat, acum trei ani, să obțină ultimele bilete pentru JO 2016 în concursul concursul preolimpic de la Rio.

Maria nu e singura multiplă campioană în activitate din familia Holbură. Sora ei, Alexandra, care este cu doi ani mai mică, este jucătoare de tenis de masă, sport pe care îl practică de mai mulți ani.

România, cea mai slabă clasare din istorie

Vremurile când echipa feminină de gimnastică a României venea cu tolba plină de medalii de la Mondialele de gimnastică au apus de mult. Actuala ediție a CM, care are loc în Stuttgart, a marcat cel mai negru rezultat din istoria de aproape 100 de ani a gimnasticii românești. Echipa noastră s-a clasat pe locul 22 din 24 de națiuni înscrise în concurs, depășind doar Egiptul și Cehia. Mai mult, nici o româncă nu va fi prezentă în vreo finală pe aparate sau la individual compus! Astăzi vor intra în concursul de calificare băieții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net