Marian Drăgulescu: "Vreau să lupt pentru medalii"

Ultima actualizare:

    Marian Drăgulescu a fost de două ori foarte aproape de medalia olimpică de aurFoto: AP
Marian Drăgulescu a fost de două ori foarte aproape de medalia olimpică de aurFoto: AP

Marian Drăgulescu a anunţat că va reveni în activitate pentru a încerca să atace, în 2016, titlul olimpic la Rio de Janeiro. El a explicat pentru Click! ce l-a îndemnat să revină în competiţii la 35 de ani.

„Vreau să ajut cât pot de mult echipa României. Avem un scop comun cu toţii, calificarea la Jocurile Olimpice. Dacă nu punem toţi osul la treabă, nu avem cum să reuşim. Eu vreau să fac cât mai multe aparate, 6 dacă se poate. De asemenea, voi încerca să lupt pentru o medalie la sol şi sărituri”, a declarat, pentru Click!, Marian Drăgulescu. 

El a explicat şi cât de dificil e să revii în activitate după aproape 3 ani de pauză: „Sunt un fel de pilot de încercare. Trebuie să vin cu îmbunătăţiri serioase la sol şi sărituri dacă vreau să emit pretenţii. Căci dacă am revenit am făcut-o cu gândul de a fi acolo, sus, la medalii, pe podium. Trebuie să văd ce mi se potriveşte, şi codul de punctaj e altul”, a mai spus Drăgulescu.

Nu regretă că renunţă la renta viageră

El spune că nu regretă că trebuie să renunţe la renta viageră de 6.500 de lei lunar pentru a reveni în competiţii. „Mi-am asumat şi acest lucru, trebuie să renunţ la bani, nu se poate să faci şi sport şi să iei şi rentă viageră. Aşa e corect. Dar cât timp fiecare face ce îi place, trece peste toate oricât ar fi de greu. E frumos să fii sportiv, e o viaţă unică. E şi miza, e şi imnul, care ţi se cântă şi e un sentiment unic”, a mai spus Drăgulescu.

În ceea ce priveşte aşteptările, acestea sunt clare: visează la o medalie olimpică. De ce nu, chiar de aur: „Am speranţa că voi reuşi. Şi sper să pot face o ediţie a Jocurilor Olimpice. La Atena, în 2004, am irosit aurul la o săritură. La Beijing, la alta. Sper ca de data asta să nu  irosesc totul mental. Adică să fie săritura de vină, nu emoţiile, dacă se va întâmpla ceva. Că toată săritura are două secunde... Nu poţi face nimic cu jumătate de măsură. La noi e ca la tir. Dacă îţi tremură mâna, adio. E greu, pentru că e vorba de Jocurile Olimpice şi, dacă altă dată ziceam că e ultima ediţie şi reveneam, asta chiar că e ultima. Nu mai am cum să revin, că am şi eu o vârstă...”, a încheiat Drăgulescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net