Mariana Simionescu despre marele tenisman Björn Borg, fostul ei soț:” Era îngrozitor să mă uit la meciurile lui”

Ultima actualizare:

    Bjorn Borg
Bjorn Borg

Vineri, 29 septembrie 2017, s-a lansat pe marile ecrane din România „Borg vs. McEnroe: Înfruntarea secolului”.

Tenisul anilor 80 a fost dominat de doi titani: suedezul Björn Borg și americanul John McEnroe, iar finala de la Wimbledon din 1980 a rămas în istorie, fiind unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din ultimele decenii.

Filmul lansat în urmă cu câteva zile și în România este o poveste a acelor timpuri, avându-I pe cei doi mari tenismani ca personaje principale, întrichipate de Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, iar Tuva Novotny o întruchipează pe românca Mariana Simionescu, cea care i-a fost soție lui Borg, fost mare tenismenă care timp de trei decenii a fost singura campiaonă de Mare Șlem a țării.


    Borg și Mariana Simionescu
Borg și Mariana Simionescu

Mariana Simionescu a vorbit, într-un amplu interviu pentru Cinemagia, despre viața ei alături de marele sportiv suedez, dar și despre filmul România „Borg vs. McEnroe: Înfruntarea secolului”.

” Au fost emoţii de nedescris, vizionând viaţa noastră pe marele ecran, cu actori de renume mondial, cu un regizor care are cele mai înalte calităţi de cineast şi umanist, fără să-l uităm pe fiul lui Björn, Leo. Adolescentul l-a jucat în film chiar pe tatăl său. La premiera de la StocKholm a filmului a fost un standing ovation de jumătate de oră, cred. A fost impresionant”, a spus Simionescu despre momentul în care a urmărit la Stockholm premiera filmului.


    Actorii care-i întruchipează în film pe Borg și Mariana Simionescu
Actorii care-i întruchipează în film pe Borg și Mariana Simionescu

”Filmul s-a bazat pe întâlnirea Borg - McEnroe care a avut loc în 1980. Atunci se petrece acţiunea, ei sunt personajele principale din film. Nu eu. Pe de altă parte, era normal să apar în film, pentru că eram lângă Björn tot timpul, lumea mă vedea cum stăteam şi sufeream acolo. Nu se putea face referire şi la cariera mea, ar trebui un alt film. unt scene „melanjate”/amestecate, nu este un film documentar, dar foarte multe lucruri aşa au fost. Björn era o persoană puţin introvertită dar eu, cu felul meu de a fi, am mai scos din el nişte sentimente pe care le ţinea ascunse, s-a mai deschis puţin după aceea”, a mai spus fosta mare tenismenă.


    Nunta celor doi a fost un eveniment foarte mediatizat
Nunta celor doi a fost un eveniment foarte mediatizat

Mariana Simionescu a vorbit și despre cum trăia meciurile iubitului ei, dar și despre momentele grele și prețul celebrității:”  Eu îi spuneam lui Björn că e mai uşor să joci un meci decât să îl urmăreşti. Pentru mine era îngrozitor, dar el nu se putea pune în locul meu. Abia anul acesta, la Laver Cup, care s-a jucat la Praga, când a fost căpitan (al echipei europene - n.red.) şi au fost foarte tensionate meciurile, l-am văzut prima oară pe Björn că suferă la un meci. Şi mi-am zis „acum afli ce simţeam eu atunci văzând toate meciurile tale. Încercam să ne protejăm cum puteam. Mâncam numai în cameră, room service. Ieşeam cât mai puţin, era singura armă pe care o aveam. Pentru că, atunci când ieşeam din hotel, era totul terminat. La restaurant, în taxi, peste tot ne interpelau, ne vorbeau. De aceea, când aveam ocazia, ne izolam. O femeie contează foarte mult în viaţa unui bărbat, Dar nu trebuie să generalizăm că oricare bărbat care a reuşit a făcut-o datorită unei femei. L-am ajutat foarte mult pe Björn şi el recunoaşte asta, fiindcă făceam aceeaşi meserie. Eram şi eu jucătoare, îl înţelegeam ca jucător, ştiam exact ce să fac în momentele de tensiune, cum să vorbesc. Sunt momente de tensiune înainte de meci şi atunci nu trebuie să spui o vorbă mai deplasată decât alta, trebuie să ai grijă ce spui, că asta te deconcentrează”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net