Mayweather, la meciul de adio

Ultima actualizare:

    Floyd Mayweather  are 48 de victorii  din tot atâtea meciuri  disputate în ringul  profesionistFOTO: AP
Floyd Mayweather are 48 de victorii din tot atâtea meciuri disputate în ringul profesionistFOTO: AP

Începând de mâine, lumea boxului va fi mai săracă fără Floyd Mayweather Jr. La 38 de ani, cel mai bogat sportiv al planetei e decis să-şi pună mănuşile-n cui.

Cel mai probabil, americanul Mayweather nu va avea probleme în această noapte la Las Vegas împotriva conaţionalului Andre Berto şi va egala astfel recordul de victorii (49-0) deţinut de legendarul Rocky Marciano. Fanii boxului aşteaptă însă ca Mayweather să se răzgândească în privinţa retragerii şi să atace ulterior victoria cu numărul 50. „Dacă rămân prea mult timp în box, orice se poate întâmpla. Nu sunt îngrijorat că voi pierde într-o zi, dar vreau să-mi păstrez mintea limpede. Poţi câştiga mulţi bani, dar trebuie să poţi în continuare să mergi şi să vorbeşti. Numărul 49 va fi ultima mea luptă”, a spus invincibilul Floyd Mayweather. 

Cariera glorioasă a acestuia în boxul profesionist a început în 1996, după medalia de bronz cucerită la Olimpiada de la Atlanta. De-atunci, Mayweather n-a mai pierdut nici o întâlnire, câştigurile sale din sport fiind estimate la peste 600 de milioane de dolari. Aproape jumătate din aceşti bani, adică 250 de milioane de dolari, i-a cştigat în luna mai, după „meciul secolului” contra lui Manny Pacquiao. Comparativ, bursa lui Floyd Mayweather în meciul de astăzi cu Andre Berto e de 10 ori mai mică, americanul având garantate 32 de milioane de dolari, indiferent de rezultat.

S-a dopat în meciul cu Pacquiao?

Meciul de adio al lui Floyd Mayweather e umbrit de acuzaţiile care i se aduc privind mediatizata victorie obţinută contra marelui său rival Manny Pacquiao. Mai exact, americanul se pare că ar fi folosit o metodă ilegală de rehidratare intravenoasă, capabilă să influenţeze testele anti-doping. Totul a fost făcut cu acceptul agenţiei americane contra dopajului, dar fără aprobarea Comisiei Atletice din Nevada, acolo unde a avut loc meciul. Ca urmare, Manny Pacquiao a solicitat deja o rejucare a partidei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net