Meciul PSG – Dinamo de la Paris s-ar putea disputa fără spectatori

Ultima actualizare:

    În meciurile de acasă, Dinamo e încurajată de fani entuziaștiFoto: Sport Pictures
În meciurile de acasă, Dinamo e încurajată de fani entuziaștiFoto: Sport Pictures

Meciul retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal s-ar putea disputa cu porțile închise. Cum Franța este a doua țară din Europa după numărul persoanelor testate pozitiv cu Covid-19 (212 cazuri, 4 decese), și competițiile sportive ce se desfășoară acolo ar putea fi afectate.

Deunăzi, Roxana Mărăcineanu, ministrul Sporturilor din Hexagon, a declarat că este posibil ca meciul PSG - Borussia Dortmund, programat la Paris, în 11 martie, în returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, să se dispute fără spectatori. Amenințat să fie amânat este și meciul Franța – Irlanda, programat în ultima etapă a Turneului celor 6 Națiuni la rugby, în 14 martie, pe ”Stade de France”. Ceea ce ar reprezenta o grea lovitură pentru această competiție în condițiile în care partida Irlanda – Italia nu se va disputa săptămâna aceasta, ci la o dată stabilită ulterior. În pericol de a se juca fără spectatori este și meciul dintre echipele masculine de handbal Paris Saint-Germain și Dinamo București. Contând ca retur în optimile de finală ale Ligii Campionilor, acesta este programat în 28 martie, în Stade ”Pierre de Coubertin”. Potrivit lequipe.fr, tot din cauza amenințării coronavirusului, duminică vedetele lui PSG n-au mai făcut turul de onoare la finalul meciului câștigat (37-26) în fața lui HC PPD Zagreb (Croația), evitând astfel să bată palma cu fanii… Este de precizat că în ultimele șase ediții ale Ligii Campionilor la handbal, PSG a câștigat 42 din cele 47 de meciuri disputate pe teren propriu. Trei le-a încheiat la egalitate, pierzând numai două: unul anul acesta, cu Barcelona (32-35), iar celălalt în ediția 2014/2015, cu Kiel (25-27). 

Turul se joacă în ”Ștefan cel Mare”

Cu toate că s-a pus problema ca partida tur din 22 martie (ora 18.00), dintre Dinamo și PSG, să se dispute fie la Polivalenta bucureșteană (5.000 locuri), fie la aceea din Cluj (10.000), ceea ce ar fi generat un plus din punct de vedere financiar, clubul din Capitală a optat pentru sala din complexul sportiv aflat pe șoseaua Ștefan cel Mare, care are circa 2.500 de locuri. Decizia este justificată prin faptul că jucătorii lui Ștefan Constantin și Sebastian Bota își găsesc mai ușor reperele acolo, dar mai ales prin presiunea pe care fanii o exercită. 

Până la meciurile cu PSG, Dinamo va disputa mâine (joi, 5 martie), la ora 18.25, derby-ul cu Steaua. Partida e programată în sala din complexul sportiv aflat pe șoseaua Ștefan cel Mare și va fi transmisă de TVR1. Dinamo e lider în Liga Zimbrilor, cu 46 de puncte, în timp ce Steaua se află pe 6, cu 35 de puncte, și un meci mai mult disputat (are 20). 

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net