Legendă a baschetului, Michael Jordan (57 de ani) a anunţat că a devenit proprietarul unei echipe de Nascar şi că l-a recrutat pe pilotul de culoare Bubba Wallace. Lansată în 1948, National Association for Stock Car Auto Racing (NASCAR) este organismul care supervizează una dintre cele mai populare competiții auto din America de Nord. Recent, revista ”Forbes” a anunțat că Jordan are o avere de 1,9 miliarde de dolari, fiind al treilea cel mai bogat fost sportiv din lume după Vince McMahon și Ion Țiriac.


Unic proprietar de culoare al unei francize dintr-un mare campionat nord-american (deține pe Charlotte Hornets în NBA), Jordan a oferit câteva detalii despre team-ul său auto fără a preciza și care va fi numele acestuia. De șase ori campion NBA, acesta o va deține în parteneriat cu Denny Hamlin (39 de ani), care pilotează de asemenea în această competiție, dar pentru Joe-Gibbs Racing. Jordan și-a explicat investiția: „Când eram mic, în Carolina de Nord, părinţii mei ne duceam pe mine şi pe fraţii mei la curse şi mereu am fost fan Nascar. Este extraordinar pentru mine să am şansa de a avea echipa de Nascar alături de partenerul şi prietenul meu Denny Hamlin şi să-l am la volan pe Bubba Wallace".
Nu este întâmplător că Jordan a apelat la Wallace (26 de ani). Acesta este singurul pilot de culoare din Nascar şi a confirmat recent că nu va mai pilota pentru Richard Petty Motosports. Wallace s-a exprimat în mai multe rânduri împotriva rasismului, după moartea lui George Floyd la Minneapolis. "Din punct de vedere istoric, Nascar a avut mereu probleme cu diversitatea şi au existat puţini proprietari de culoare”, a spus  Jordan. „Momentul pare perfect deoarece Nascar evoluează şi se adaptează schimbării sociale. Pe lângă angajamentul recent şi donaţiile pe care le-am făcut în lupta contra rasismului sistematic, cred că aceasta este o şansă de a educa publicul şi de a oferi mai multe oportuniţăţi piloţilor de culoare în curse".
Noua echipă va fi motorizată de Toyota. Dacă lucrurile decurg normal, ea va lua startul în competiție la Daytona, în februarie 2021, acolo unde Wallace a terminat pe locul 2 în 2018. 
Cunoscut sub supranumele ”Air Jordan”, Michael Jordan s-a născut în 17 februarie 1963, la Brooklyn - New York. Potrivit BBC, a fost cel mai mare jucător de baschet din toate timpurile. A evoluat în NBA între 1984 și 2003, pentru Chicago Bulls (1984-1998) și Washington Wizards (2001-2003). El s-a retras temporar din activitate în 1993 și 1998. A fost component al echipei SUA care a participat la Jocurile Olimpice din 1984 și 1992, la care a cucerit de fiecare dată medalia de aur. De asemenea, în 1983, a câștigat Jocurile Paramericane, la Caracas.

 
 
Loading...