Mihai Marinescu, victorie la Monza, în "Templul vitezei"

Ultima actualizare:

Plecat din pole-position, primul obţinut de un român în acest sezon, Marinescu a dominat cu autoritate cursa, câştigând cu un avans de 5,411 secunde faţă de Mirko Bortolli (Italia), liderul clasamentului general din Formula 2. 

Născut în 25 ianuarie 1989, la Braşov, Mihai Marinescu a participat şi anul trecut la Campionatul Mondial FIA de Formula 2, având clasări în Top 10 la fiecare etapă. La finalul competiţiei, el a ocupat locul 11 în clasamentul general. Braşoveanul nu este la prima victorie de cursă, în 2008 el impunându-se în Macau Grand Prix, tot după ce a plecat din pole-position (atunci concura în Formula BMW).

Marinescu a debutat în competiţiile automobilistice în sezonul 2000-2001, când a participat la Campionatul Naţional de Karting. În 2005, a participat la Formula Renault 1,6, câştigând două din cele douăsprezece curse la care a participat în Campionatul Italiei (locul 2 la "general") şi trei în zece curse disputate în Campionatul Belgiei (locul 3 la "general"). În ultimii ani, el a luat startul în întreceri diverse, remarcându-se ca un pilot de mare talent - a fost pe 3 la cursa de FIA GT3 la Bucureşti, din Campionatul FIA GT, la volanul unui Dodge Viper GT3.

Mâine, la 15.40, Mihai Marinescu va participa la a doua cursă din cadrul etapei de la Monza a Formulei 2. Ea va fi transmisă de Sport.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net